Tandklinikassistentelev

Hvis du vil være med til, at Tønder Kommunes borgere får en positiv oplevelse  når de går til tandlægen, så kan uddannelsen til tandklinikassistent være noget for dig

Tryghed, forebyggelse og samarbejde er grundlaget for vores arbejde i tandplejen. Vi har fokus på, at besøg hos tandlægen skal være en positiv og smertefri oplevelse.

Uddannelsen til tandklinikassistent giver en grundlæggende viden om pasning af tænder og tandkød. På tandklinikassistentuddannelsen lærer du at gøre instrumenter og materialer klar til tandlægens behandling og at tage røntgenbilleder og aftryk. Desuden får du viden om, hvordan man rengør tænder og forebygger tandsygdomme og lærer at skrive og holde styr på journaler, bestille materialer og indkalde patienter til undersøgelse.

Som tandklinikassistentelev bliver du en del af Tønder Kommunale Tandpleje, der hver dag arbejder for sunde tænder og en god mundhygiejne blandt kommunens borgere. 

Job og karriere

Du kan efter endt uddannelse arbejde som tandklinikassistent på både private og kommunale tandklinikker. Hvis du har kvalifikationerne, kan du læse videre indenfor området.

Vil du vide mere?

Du kan læse meget mere om uddannelsen på 

Har du spørgsmål om tandklinikassistent uddannelsen kan du kontakte klinikassistent Mie W. Jørgensen på mwj2@toender.dk