Læs om at uddanne dig til datamatiker i Tønder
Drømmer du om en karriere inden for IT og tech?
På uddannelsen Datamatiker i Tønder lærer du at forstå og formidle den digitale teknologi, der driver organisationer, samfundet og verden.
Et centralt fokus er at designe og udvikle applikationer i samarbejde med andre. Du behøver ikke at kunne kode på forhånd, men det er en fordel, hvis du har logisk sans.
Uddannelsen giver dig mulighed for at specialisere dig inden for områder som for eksempel mobiludvikling, webudvikling eller cybersikkerhed, så du kan tilpasse din uddannelse til dine karrieremål.
Du bliver også opdateret på de nyeste digitale tendenser, så du som nyuddannet ikke kun har et eksamensbevis, men også den aktuelle viden, som erhvervslivet efterspørger.
En rød tråd i uddannelsen er den tætte kontakt til erhvervslivet, især i regionen, så du får opbygget et stærkt netværk.
På dit 5. semester kommer du i praktik og skriver hovedopgave om en virksomhed, hvilket styrker din praktiske erhvervserfaring.
Du har mulighed for at tage et semester eller praktikophold i udlandet, hvis du ønsker en international profil.
Varighed: 2 ½ år
Studiestart: august
Indhold blokeret
Dette element kan ikke vises, da du ikke har givet accept til følgende typer af cookies:
- Funktionelle
- Statistiske
- Marketing
Du kan ændre dine indstillinger ved at klikke på knappen herunder.
Campus
Vores uddannelse i Tønder har base på Campus Tønder, hvor du finder flere andre uddannelser og et levende studiemiljø. Undervisningen foregår i lyse klasselokaler og i vores specialdesignede grupperum, som vi kalder "græskar".
Undervisningen kombinerer korte oplæg fra underviseren med opgaveløsning. Mange af vores undervisere anvender også flipped classroom-metoden. Det betyder, at du hjemmefra ser en video med et oplæg fra underviseren, så der er tid til diskussion og opgaveløsning, når du er i klassen.
Derudover besøger vi lokale virksomheder, og vi afholder sociale arrangementer såsom fælles morgenmad og grillhygge. Vi har også adgang til en padelbane og en basketballbane, så der er masser af muligheder for at få en aktiv pause fra studierne.
Indhold blokeret
Dette element kan ikke vises, da du ikke har givet accept til følgende typer af cookies:
- Funktionelle
- Statistiske
- Marketing
Du kan ændre dine indstillinger ved at klikke på knappen herunder.
På Campus Tønder har vi en fremragende kantine, der åbner kl. 7. Her kan du nyde en lækker morgenmad med friskbagte, lune boller, ost/pålæg og skyr med forskellige toppings.
Fra kl. 9.30 er der også toast, pizza samt smurte eller smør-selv-sandwiches. Du kan også få dagens suppe to-go med brød.
Kantinen er lukket fra kl. 10.45 til 11.15. Når den åbner igen, byder buffeten altid på en varm ret, en vegetarret eller en fiskeret. Derudover tilbydes der en til to lækre salater samt en salatbuffet.
Om eftermiddagen kan du forkæle dig selv med kage og chokolade. Kantinen lukker kl. 13.45.
Tønder byder på et væld af sportsaktiviteter og kulturelle begivenheder. Byens kulturelle højdepunkt er uden tvivl Tønder Festivalen, som finder sted den sidste weekend i august hvert år. Naturen omkring Tønder er enestående, hvilket giver rig mulighed for mange forskellige outdooraktiviteter.
Tønder er også kendt som Danmarks juleby, og i 2016 blev den kåret som Årets handelsby. Byen byder på fremragende shoppingmuligheder samt hyggelige caféer, restauranter og festlige gå-i-byen-steder. Samtidig er Tønder en tryg by at bo og leve i, hvor du kan nyde en høj livskvalitet og et rigt fællesskab.
I 2024 kårede studentum.dk Tønder som den bedste studieby i Danmark målt på social trivsel.
Omdrejningspunktet i erhvervsakademiets kvalitetsarbejde er at skabe optimale vilkår for de studerendes læring i uddannelserne, som er akademiets kerneydelse, og vi arbejder hele tiden for at være en attraktiv uddannelsesinstitution, både for studerende og aftagere.
Målet er at uddanne de dygtigste dimittender, som med deres faglighed og innovative kompetencer er eftertragtede medarbejdere på fremtidens arbejdsmarked.
Hvor og hvordan søger jeg?
Du kan søge én gang pr. år via optagelse.dk
Læs mere om optagelse og adgangskrav
Læs mere om optagelse og adgangskrav her. ((Datamatiker - læs til datamatiker i Esbjerg eller Sønderborg på kun 2,5 år (easv.dk)))
Hvor ligger uddannelsen?
Datamatiker i Tønder finder du på
Campus Tønder.
Plantagevej 37C
6270 Tønder
Hvordan er uddannelsen opbygget?
Datamatikeruddannelsen varer 2,5 år og er opdelt i fem semestre. Uddannelsen består af en kombination af obligatoriske fag, valgfag, praktik og en afsluttende eksamensopgave.
Obligatoriske fag
- Programmering
- Systemudvikling
- Teknologi
- Organisationsteori
Valgfag
Valgfagene varierer og fokuserer på aktuelle teknologier og relevant viden, som forbereder dig på de nyeste udviklinger inden for IT.
Hvornår skal jeg i praktik?
Du skal i praktik på dit 5. semester, hvor du har mulighed for at vælge en virksomhed i Danmark eller i udlandet. Praktikken giver dig hands-on erfaring og mulighed for at anvende din viden i praksis.
Kan jeg studere et semester i udlandet?
Ja. Du har muligheden for at tage et semester plus et praktikophold i udlandet, hvilket kan give dig en international dimension til din uddannelse og karriere.
Hvad er adgangskravene?
For at søge optagelse på Datamatiker skal du have en af følgende uddannelser
- STX, HF, HHX, HTX, EUX eller særligt HF-forløb for fremmedsprogede (GIF) – alle med matematik B
- Erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed – samt matematik B
- Adgangseksamen til ingeniøruddannelsen – samt matematik B
Bemærk, at de specifikke adgangskrav skal være bestået.
Hvad er ansøgningsfristerne?
Kvote 1
Ansøgningsfristen er den 5. juli kl. 12.00. Denne kvote er for ansøgere med en gymnasial eksamen.
Kvote 2
Ansøgningsfristen er den 15. marts kl. 12.00. Denne kvote er for ansøgere med et andet adgangsgrundlag end en gymnasial eksamen.
Hvad er mine jobmuligheder?
Datamatikeruddannelsen åbner dørene til en bred vifte af stillinger i IT-firmaer og IT-afdelinger, men også i mange andre virksomheder, for erhvervslivet er blevet mere og mere digitaliseret. Samtidig er der overefterspørgsel på uddannede datamatikere.
Eksempler på jobtitler inkluderer:
- IT-konsulent
- Softwareudvikler
- Programmør
- QA-analytiker
Hvad kan jeg videreuddanne mig til?
Som uddannet datamatiker kan du søge optagelse på flere videregående uddannelser, herunder:
- PBA i softwareudvikling (professionsbachelor)
- PBA i webudvikling
- Relevante diplomuddannelser
For mere information og vejledning, kontakt EASV’s studievejledning på på studievejledning-vest@easv.dk eller ring alle hverdage mellem kl. 8.00 – 14.00 på tlf. 41 99 12 9.
Er jeg berettiget til SU?
Når du er blevet optaget på Datamatiker i Tønder, kan du søge om SU. Du skal søge SU direkte på hjemmesiden www.SU.dk
Vejledning
Har du brug for vejledning i forbindelse med din SU kan du henvende dig til EASV’s SU-vejledere på e-mail: su@easv.dk
Hvor meget tjener en uddannet datamatiker?
Det kan variere alt efter, hvor du får ansættelse, men den gennemsnitlige startløn for datamatikere i januar 2023 ligger på 40.858 kr. (Kilde: Prosa – Forbundet af IT-professionelle).
Hvor kan jeg få mere at vide om uddannelsen Datamatiker i Tønder?
Det kan du få på EASV’s hjemmeside. Datamatiker - læs til datamatiker i Esbjerg eller Sønderborg på kun 2,5 år (easv.dk)
Kan jeg besøge uddannelsen Datamatiker i Tønder?
Du er meget velkommen til at kontakte os for at aftale et tidspunkt til en rundvisning. Vi holder også åbent hus i starten af det nye år, hvor du kan få et indblik i uddannelsen. Derudover tilbyder vi i oktober muligheden for at komme to dage i studiepraktik.
Læs mere om studiepraktikken.
Hvordan kontakter jeg en studievejleder?
Du kan sende en e-mail til studievejledning-vest@easv.dk eller ringe til studievejlederne alle hverdage mellem kl. 8.00 – 14.00 på tlf. 41 99 12 99.