VUC Syd optrapper undervisning i Tønder

Med en række Hf-enkeltfag optrapper VUC Syd atter sine undervisningsaktiviteter i Tønder.

Efter en periode med tomme lokaler kom der i oktober atter aktiviteter i undervisningslokalerne hos VUC Syd i Tønder, da Almen voksenuddannelse flyttede tilbage i de vante rammer.
 
Det skete efter, at borgmestrene i Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa stod sammen om at sikre, at der fortsat skulle være VUC-undervisning i Tønder. Det gjorde de i et brev til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, hvor de fire borgmestre kritiserede beslutningen om at lade skolens undervisning i Tønder foregå i lokaler hos andre uddannelsesinstitutioner.
 
Dengang affødte beslutningen om at rykke aktiviteterne tilbage til Tønder stor glæde på rådhuset i Tønder.
 
Lys, liv og undervisning i Tønder
Nu er der ifølge borgmester Henrik Frandsen atter grund til smil, når talen falder på VUC Syd i Tønder:
 
- Det er med stor glæde, at vi kan konstatere, at VUC SYD nu optrapper undervisningsaktiviteterne her i Tønder. Det var netop hensigten med vores brev til undervisningsministeren, at der igen skulle være lys, liv og undervisning også i den del af det inspirerende læringsmiljø på Campus Tønder, udtaler borgmester Henrik Frandsen og fortsætter:
 
- Efterspørgslen efter arbejdskraft med uddannelse i bagagen har muligvis aldrig været større i Tønder Kommune. Dermed er uddannelse noget nær den vigtigste investering i livet, så man kan få en fod indenfor på arbejdsmarkedet. Nu bliver det så muligt at læse fag, der kan være med til at give adgang til en uddannelse indenfor for eksempel socialrådgiver- og pædagogområdet, hvor vi i den grad mangler hænder.
 
Helt præcis vil der fra januar 2020 i lokalerne i Tønder være undervisning i Hf-enkeltfagene dansk, engelsk, samfundsfag og psykologi - alle på c-niveau. Fagene kan sammensættes, så de giver adgang til bestemte uddannelser såsom socialrådgiveruddannelsen og lærer- og pædagoguddannelsen.
 
Det kræver en afsluttet 9. eller 10. klasse mindst et år inden ansøgning at kunne tage et eller flere af Hf-enkeltfagene på VUC Syd i Tønder.