Vigepligt ændres ved kryds i Agerskov

Tønder Kommune gør opmærksom på, at vigepligten i krydset ved Hovedgaden/Vellerupvej i Agerskov bliver ændret​​​​​​​

​​​​​​​

Har du din daglige gang i Agerskov, så har du sikkert allerede bemærket, at der er gang i endnu et vejarbejde i byen.

Denne gang er det krydset ved Hovedgaden/Vellerupvej, der bliver ændret.

Den vigtigste ændring - som der også bliver skiltet med på stedet - er, at vigepligten ændres. Nu er det trafikanterne fra Vellerupvej og Tværgade, der har vigepligt i krydset. Noget, man som trafikkant skal være opmærksom på.

- At ændre vigepligten i et kryds er noget, vi er meget forsigtige med, fordi det kan give farlige situationer. Mange trafikanter kører på rutinen og opfatter simpelthen ikke sådan en ændring på deres sædvanlige rute. Derfor gør vi en indsats ud af at gøre ekstra opmærksom på det, udtaler trafikplanlægger Sonja Svendsen og fortæller endvidere om baggrunden for ændringen af vigepligten:

- Det er ikke ofte, vi vender en vigepligt. Men lige netop her er der tale om en så radikal ændring af krydset og dermed også trafikforholdene på stedet, at det trafiksikkerhedsmæssigt er den sikreste løsning.

Ændringerne i krydset og trafikforholdene omfatter blandt andet, at Vellerupvej er blevet lukket for gennemkørende trafik, og at det nye kryds får bedre oversigtsforhold og en rød flade på vejen, der advarer trafikkanter om krydsende trafik.

Projektet er en del af trafikplanen for Agerskov 2017 - 2021, hvor borgerne i Agerskov har været med til at pege på de steder i byen, de mente, der var størst behov for ændringer.

Stitunnellen under Branderupvej og den såkaldte to-minus-én-vej på Nørregade er ligeledes en del af trafikplanen for Agerskov.