Varmestuen får 22.500 kroner fra legat

​​​​​​​Varmestuen i Tønder har fået 22.500 kroner fra Popsens Legat. Det betyder, at Varmestuen kan holde et par arrangementer for brugerne næste år, ligesom der kan indkøbes nye hvidevarer samt gryder og pander.

Socialudvalget som legatbestyrelse sagt ja til en ansøgning på 22.500 kroner fra Varmestuen i Tønder, som havde søgt pengene fra Popsens Legat.

Det er Socialudvalget, der fordeler legatpengene, og udvalget var ikke i tvivl om, at ansøgningen fra Varmestuen skulle imødekommes.

- Det er virkelig et prisværdigt arbejde, som de frivillige i Varmestuen udfører. De er med til at give ensomme og mennesker med andre udfordringer et sted, hvor de kan komme og nyde et måltid mad og lidt selskab. Så derfor er det også glædeligt at kunne give Varmestuen de penge, som man har ansøgt om, siger Peter Christensen.

Varmestuen har ansøgt om i alt 22.500 kroner, og de 14.000 kroner skal gå til at holde arrangementer for brugerne næste år. Det er arrangementer som sommerudflugt, Mortensaften og julefrokost. Derudover ønsker Varmestuen at købe nye hvidevarer for 6000 kroner samt gryder og køkkengrej for 2500 kroner.

I november sagde Socialudvalget også ja til at støtte Varmestuen med 24.000 kroner af de såkaldte paragraf 18-midler, som er øremærket til sociale formål.

Varmestuen har omkring 25 brugere og 15 frivillige, og i år gik stedet glip af penge fra Socialstyrelsens PUF-pulje på grund af en fejl i ansøgningsproceduren.