Unge anbragte mødes til camp i oldtidspark

Unge, som er eller har været anbragt uden for eget hjem på grund af svigt og sociale vanskeligheder, samles i weekenden fra fredag den 29. september til søndag den 1. oktober til camp i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk.

De unge kommer fra Tønder, Haderslev og Aabenraa kommuner og er i alderen fra 18 til 29 år. Arrangementet er tilrettelagt af Projekt Netværket i samarbejde med de tre kommuner.

Formålet med campen er at give unge med samme baggrund mulighed for at deltage i meningsfulde fællesskaber, hvor de kan udveksle erfaringer og dele både gode og dårlige oplevelser.

De unge er alle i samme situation og ved, hvad det vil sige at vokse op uden at have mor og far tæt på. Mange af dem har oplevet store svigt og brud undervejs i deres opvækst, og derfor er det af stor betydning at kunne mødes med andre, der ved, hvad det vil sige at være anbragt.

På campen vil der i løbet af weekenden være forskellige aktiviteter for de unge, og de får lejlighed til at snakke om det, der optager dem.

Projekt Netværket er et satspuljeprojekt under Plejefamiliernes Landsforening. Projektet er et samarbejde mellem Plejefamiliernes Landsforening, Børnehjæpsdagen og en række af landets kommuner. Formålet er at skabe fællesskaber for nuværende og tidligere anbragte børn og unge.

I Sønderjylland er Tønder, Haderslev og Aabenraa kommuner med i projektet, og Sønderborg kommer også med. I de enkelte kommuner er der oprettet netværksgrupper for forskellige aldersgrupper, hvor deltagerne mødes regelmæssigt til dialog og forskellige aktiviteter.