Tønder og Aabenraa samarbejder om løb for rigtige mænd

Rigtige Mænd-holdet fra TV har også inspireret rigtige mænd i Tønder og Aabenraa kommuner.

Kommunerne Tønder og Aabenraa går nu sammen om Rigtige Mænd Løbet onsdag den 24. maj. Det fælles løb for deltagere fra de to sønderjyske kommuner finder sted i Rødekro.

I samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund i Tønder og Rødekro Håndbold havde de to sønderjyske kommuner planlagt at arrangere hver sit løb som kulmination på den populære tv-serie Rigtige Mænd på DR. Her har seerne gennem nogle uger kunnet følge et hold seje håndværkeres anstrengelser for at styrke formen gennem motion og sund levevis.

I både Aabenraa og Tønder er der fra alle sider gjort en ihærdig indsats for at få lokale mænd til at tilmelde sig det lokale løb og det træningsfælleskab, der har fulgt tv-mændenes forberedelser. Resultatet er på nuværende tidspunkt 12 hold i Aabenraa og 7 i Tønder med tilsammen 90 deltagere.

- Med dette antal synes vi, det giver mest mening at samarbejde om et fælles løb i stedet for to mindre løb i hver kommune. Derfor kommer rigtige mænd fra Aabenraa og Tønder til at dyste mod hinanden i Rødekro, oplyser sundhedskonsulent i Tønder Kommune, Louise Jensen.

Når valget faldt på Rødekro, hænger det bl.a. sammen med, at to af deltagerne på det populære tv-hold er fra Aabenraa Kommune. Desuden har Aabenraa flest hold tilmeldt.

Det er stadig muligt for alle mænd i Tønder og Aabenraa kommuner at tilmelde sig Rigtige Mænd Løbet i Rødekro. Tilmelding skal ske senest 21. maj via www.sportstiming.dk. Her kan man også se en oversigt over de tilmeldte hold.


Fakta om Rigtige Mænd Løbet

Over hele landet afvikles der Rigtige Mænd Løb onsdag den 24. maj fra kl. 19. Løbet i Rødekro med deltagere fra Aabenraa og Tønder kommuner har start og mål ved Rødekrohallen.

Løbet er et holdløb med fire eller fem deltagere på hvert hold. Løbet gennemføres som et stjerneløb, hvor holdene undervejs skal løse syv forskellige teamopgaver.

Den samlede distance er 12 km.

Gennem træningsfællesskabet Rigtige Mænd Sjakket har deltagerne undervejs kunne følge samme træningsprogram som Rigtige Mænd-holdet på tv.