Tønder Kommune hjælper i gang med SOSU-uddannelsen

Unge i Uddannelse, Pleje & Omsorg og Arbejdsmarked i Tønder Kommune arbejder sammen om at få flere borgere i gang med en SOSU-uddannelse. Ud over at det får ledige i gang med en uddannelse, så er det med til at hjælpe et område, hvor der er rekrutteringsproblemer.

Det begynder at blive sværere at rekruttere tilstrækkeligt med SOSU-hjælpere og SOSU-assistenter indenfor plejesektoren, og det gælder også i Tønder Kommune.  

Derfor er Unge i Uddannelse, Pleje & Omsorg og Arbejdsmarked gået sammen om at få flere borgere til at tage en SOSU-uddannelse. 

Helt konkret betyder det blandt andet, at borgere, som ønsker et karriereskift, kan hjælpes i gang med en SOSU-uddannelse. 

Jobcenteret kan også hjælpe ledige borgere med at komme i virksomhedspraktik, så man kan finde ud af, om faget er noget, man har lyst til at arbejde med. Hvis man som ledig i Tønder Kommune finder ud af, at dette fag skal være ens fremtidige arbejdsområde, så er Tønder Kommune gerne behjælpelig med at finde løsninger til, hvordan man kan komme i gang med grundforløb og efterfølgende en social- og sundhedsuddannelse. 

Desuden arbejder Tønder Kommune sammen med de øvrige sønderjyske kommuner, for at hjælpe unge i gang med en SOSU-uddannelse. I dette samarbejde er der særlig fokus på integrationsborgere og unge, der er særligt sårbare.

Tager man en SOSU-uddannelse, så er der gode muligheder for at få arbejde, da uddannet arbejdskraft er efterspurgt indenfor pleje- og omsorgsområdet.

Irene Holk Lund, der er formand for Tønder Kommunes Sundhedsudvalg, siger, at det er vigtigt, at der er fokus på området, sådan som der er i Tønder Kommune.

- Vi er dybt afhængige af, at vi også i fremtiden kan rekruttere veluddannet personale til ældreområdet. Det er et meget vigtigt velfærdsområde med dygtige og ansvarlige medarbejdere, som vi skal værne om ved at sikre dem nye kolleger, når gamle kolleger går på pension, siger udvalgsformanden.

Hun peger på, at jobbet er alt muligt andet end at hjælpe plejekrævende borgere med personlig pleje.

- Det er så livsbekræftende at hjælpe et andet menneske,og der findes ikke noget mere meningsfyldt end at give pleje og omsorg til et andet menneske, som ikke kan selv, siger Irene Holk Lund