Tønder Kommune gør klar til at åbne skoler og dagtilbud

NYHED 7. april 2020

I Tønder Kommune skal forvaltning og skoler bruge påsken på at finde ud af, under hvilke former og retningslinjer skoler og dagtilbud skal åbne den 15. april.

Statsminister Mette Frederiksen fremlagde mandag aften en plan for, hvordan dele af Danmark så småt kan åbne igen. Planen er, at dagtilbud som vuggestuer, børnehaver og skolefritidsordninger skal åbne igen onsdag den 15. april, og det samme gælder for skolernes 0.-5. klasser.

Borgmester Henrik Frandsen siger, at man i Tønder Kommune vil gøre alt for, at genåbningen af dagtilbud og skoler kommer til at foregå på bedst mulige måde.
”Det glæder mig med den gradvise åbning, så vi stille og roligt kan få gang i hjulene igen. Jeg havde håbet på, at der var blevet plads til at åbne mere, men selvfølgelig følger vi i Tønder Kommune de retningslinjer, der er stukket ud, og jeg har tillid til, at det er den rigtige vej at gå”, siger Henrik Frandsen og fortsætter:

”Samtidigt er jeg ærgerlig over, at vi må se en række af sommerens store arrangementer blive aflyst. Set i lyset af situationens alvor er det for mig afgørende, at vi forsat står sammen i kampen mod coronasmitten og i fællesskab følger de anvisninger, der kommer fra Statsministeriet og Sundhedsstyrelsen. Det har vi været gode til i Tønder Kommune, og det skal vi fortsætte med at være.”

Hvordan åbningen helt præcis kommer til at forløbe skal forvaltning og skoler kigge på hen over påsken, ligesom Tønder Kommuner afventer de nærmere retningslinjer fra Sundhedsministeriet. 

Direktør for Børn og Skole, Jan Præstholm,  siger:  ”Vi kender endnu ikke de præcise forhold for åbningen, andet end børnene skal være udenfor i størst mulig omfang. Vi er så heldige i Tønder Kommune, at vi særligt i vores daginstitutioner har god plads på vores udendørsarealer. Det kommer vi til at få stor gavn af i situationen. Så snart vi kender mere til retningslinjerne for tilrettelæggelsen af den gradvise åbning, vil det blive meldt ud.”

På statsministerens pressemøde blev det også fremlagt, at offentligt ansatte skal blive ved med at arbejde hjemme, og det gælder foreløbig indtil den 10. maj.

Det betyder, at rådhus, jobcentre og borgerservice fortsat vil være lukket. Medarbejderne kan dog stadig kontaktes på mail og telefon via hovednummer 74 92 92 92, som er åben mellem 9 og 15 mandag, tirsdag og onsdag, mellem 9 og 17 torsdag og mellem 9 og 13 fredag. Telefonerne er dog lukket i helligdagene i forbindelse med påsken.