Tønder har fundet sin nye erhvervsdirektør

Tønder Erhvervsråd har fundet sin nye erhvervsdirektør. Peter Engel-Andreasen tager mange års leder- og erhvervserfaring med sig til Tønder og han lægger ikke skjul på, at han glæder sig til de nye udfordringer i Tønder.

Det var et enigt ansættelsesudvalg der pegede på Peter Engel-Andreasen, der på sit CV bl.a kan skrive direktør for et større advokatfirma, chef for Strategi og Public Affairs i Odense Kommune og mangeårig direktør for Udviklingscenter Haderslev. 

Den 54-årige Engel-Andreasen kommer senest fra en stilling som sekretariatschef for Danish International Manufacturing Academy (DIMA) i Kolding, men skal fremover drage vestover i stedet for mod Nord, når han forlader hjemmet i Haderslev. 

”Jeg kender faktisk Tønder Kommune rigtig godt. Da jeg i 1993 flyttede til Sønderjylland tilbragte jeg mine første tre år i Højer, og jeg glæder mig til at vende tilbage til et område, som jeg synes har et enormt stort potentiale,” fortæller Peter Engel-Andreasen, der tiltræder sit nye job 1. marts 2020.

Tønder Erhvervsråds formand, Bo Kjelkvist har siddet med i ansættelsesudvalget, og glæder sig til samarbejdet med sin nye erhvervsdirektør, som han mener, har de kvaliteter som Erhvervsrådet har været på udkig efter.

”Med ansættelsen af Peter Engel-Andreasen får vi en erfaren leder med masser af erhvervserfaring, som jeg er overbevist om kan gå ind og løfte Tønder Erhvervsråd yderligere. Samtidig glæder jeg mig til, at vi nu får ro på organisationen og kan bruge alle vores kræfter på at skabe vækst og udvikling i Tønder Kommune”, fortæller Bo Kjelkvist. 

Ansættelsesudvalget har i processen benyttet sig af rekrutteringsfirmaet Mercury Urvall til at gå ansøgningerne fra de 26 ansøgninger igennem, og der har været afholdt to runder af ansættelsessamtaler, før udvalget traf sin beslutning.

”Der var rigtig mange gode kandidater til stillingen, og som formand for Tønder Erhvervsråd glæder jeg mig naturligvis over, at så mange dygtige mennesker var interesseret i at blive vores nye erhvervsdirektør. Det synes jeg sender et signal om, at Tønder er et rigtig attraktivt sted at arbejde”, fortæller Bo Kjelkvist. 

Den tiltrædende erhvervsdirektør lægger ikke skjul på, at han glæder sig til at komme i gang med arbejdet, og de nye udfordringer i Danmarks arealmæssigt fjerdestørste kommune – for der er nok af spændende opgaver at tage fat på.

”Jeg har i hele processen mærket, at man i Tønder Erhvervsråd vil ud over rampen og skabe resultater for erhvervslivet. Det er jeg også overbevist om, at vi kan, og jeg ser frem til at møde mine nye medarbejdere og til at møde og få talt med alle de dygtige medlemmer af Tønder Erhvervsråd”, fortæller Peter Engel-Andreasen. 
​​​​​​​
Tønder Erhvervsråds nye direktør bor til daglig i Haderslev med sin kone Karin og er far til Nanna på 22, der læser medicin på universitetet i Odense. Fritiden bruger Peter Engel-Andreasen primært derhjemme i huset og i haven, og på løb, golf eller dart. Og motion er nødvendig, for han indrømmer nemlig gerne, at han sætter stor pris på god mad og et godt glas vin.

​​​​​​​