Tønder genlyder af musik uden grænser

Tønder vil genlyde af grænseoverskridende musik, når over 1.000 musikere og musikskoleelever fra både Danmark og Tyskland samles i byen lørdag den 10. juni til den 6. Dansk-Tysk Musikskoledag.

Deltagerne kommer fra de syv musikskoler i Region Sønderjylland-Schleswig, dvs. Tønder, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg, Flensburg, Husum og Schleswig.

Mellem kl. 10 og 17 kan man opleve både klassisk og rytmisk musik med solister, ensembler, kor, bands, bigbands, og symfoniorkestre. På i alt 11 inden- og udendørsscener rundt om i byen vil være være musik, og der er gratis adgang til alle arrangementer.

Der bliver samarbejdet om musikken på kryds og tværs. Mange af ensemblerne har deltagere fra både danske og tyske musikskoler, og der er også musikalske fællesskaber på tværs af de sønderjyske kommunegrænser og de tyske kredse.

Borgmester Henrik Frandsen åbner dagen kl. 10.00 i Schweizerhalle, og herefter går det løs i hele byen. Dansk-tysk Strygerprojekt, der er et musikskoleprojekt med strygerelever fra alle regionens musikskoler, spiller til selve åbningen.

Tønder Kulturskole og Tønder Kommune er værter ved årets Dansk-Tysk Musikskoledag.

På dagen kan man også træffe Tønder Kulturskoles billedkunstlærere i Tønder Skulpturpark. Her vil lærerne sætte gang i kunstaktiviteter, som publikum frit kan deltage i. De kunstværker, der skabes, skal bruges som scenografi til balletholdets opvisning af Den Grimme Ælling kl. 16 på Torvet.

I Skulpturparken kan man også se kulturskolens ballethold træne til holdets optræden senere på dagen.

Filmholdene fra Filmvæksthuset i Tønder Kulturskole filmer begivenhederne rundt omkring i byen.

Man kan også møde professionelle kunstnere og kunsthåndværkere fra hele Region Sønderjylland-Schleswig på et marked for kunst og kunsthåndværk i gågaden. Højer Kunst og Kultur står for dette indslag.

Butikkerne i gågaden udvider i dagens anledning åbningstiden til kl. 16.

Dagen slutter på Torvet kl. 16.30, hvor Folk Baltica Ensemblet optræder sammen med den kendte folkmusiker Harald Haugaard.

Kulturudvalgsformand Jørgen Popp Petersen overrækker herefter ”stafetten” til musikskolen i Husum, der står for næste års grænseoverskridende musikdag.

Hele programmet kan ses på www.dansktyskmusikskoledag.dk

Fakta:

Dansk-Tysk Musikskoledag 2017 arrangeres i et samarbejde mellem Tønder Kulturskole, Tønder Kommune, Tønder Handelsstandsforening og Højer Kunst og Kultur.

Dansk-Tysk Musikskoledag 2017 støttes af Kulturfokus, Tønder Kommune, Tønder Handelsstandsforening og Tønder Festival.