Tønder får udendørs skakbane

I Tønder bliver der nu flere brikker at flytte med. Både skak- og dambrikker. Fredag den 11. august bliver områdets første udendørs skak- og dambane nemlig indviet under festlige former.

Den nye fritidsaktivitet etableres i et samarbejde mellem Tønder Gymnasium, Marieskolen, Tønder Skakklub og Tønder Kommune.

Spillet placeres ved broen mellem gymnasiet og Marieskolen. Ved selve banen med de forstørrede sort-hvide kvadrater vil der blive opstillet to bænke, hvor man kan sidde og følge spillerne. Samtidig bruges bænkene til opbevaring af brikkerne.

De to skoler vil jævnligt bruge banen som en del af deres hverdag, men alle andre, som nyder at spille skak eller dam, er også meget velkomne til at tage sig et parti.

Samarbejdspartnerne håber, at anlægget vil blive benyttet flittigt både af kommunens egne borgere og af de mange turister, der besøger området.

- Det er nyt og spændende tilbud, som vi tror, mange vil få glæde af. Skak og dam er jo spil, der appellerer til mange, både unge og ældre, og et parti i det fri med store brikker kan være en rigtig god oplevelse, mener borgmester Henrik Frandsen.

Samtidig opfordrer borgmesteren til at passe godt på banen.

- Det er vores allesammen spil, så lad os hjælpe hinanden med at passe på det, siger Henrik Frandsen.

Hvis den nye fritidsaktivitet i Tønder bliver en succes, vil der muligvis også blive etableret tilsvarende anlæg andre steder i kommunen.

To hold dyster

Indvielsen fredag den 11. august begynder kl. 12. Her vil et hold med politikere fra kommunen og et hold med repræsentanter for gymnasiet, Marieskolen og skakklubben dyste mod hinanden i et kort skakparti.

De to hold består af:

  • Borgmester Henrik Frandsen, Lisbeth Bang Pedersen, næstformand for Sundhedsudvalget, og Henrik Mehlsen, formand for Børn- og Skoleudvalget
  • Asger Hvide Olesen, Tønder Gymnasium, Bjørn Klingsporn, Marieskolen, og Christian Karstensen, Tønder Skakklub

Inden spillerne går til brikkerne, vil der være korte taler af borgmester Henrik Frandsen, rektor Anna Amby Frejbæk, Tønder Gymnasium, og skoleleder Birgitte Klippert, Marieskolen.

Der vil også blive budt på lidt at drikke og spise. Alle interesserede er velkomne til at være med ved indvielsen.