Toftlund Biograf får Handicappris

Støtteforeningen for Toftlund Biograf vinder Handicapprisen 2017 med en løsning, der sikrer, at læsehandicappede kan få læst undertekster højt

Rådhuset i Tønder dannede onsdag rammen om den årlige uddeling af Handicapprisen, hvor Støtteforeningen for Toftlund Biograf løb med den eftertragtede hæder.

Vinderen blev fundet i et stærkt kandidatfelt af seks lokale foreninger og personligheder, der alle gør en stor forskel for personer med handicap.

Ifølge borgmester Henrik Frandsen, der forestod selve prisoverrækkelsen, var det derfor på sin plads også at nævne og hylde de kandidater, som måtte nøjes med indstillingen til prisen:

- De her fem kandidater gør hver især en fantastisk indsats for Handicappede i Tønder Kommune. Selvom de ikke løber med Handicapprisen 2017, så fortjener de en hyldest, lød opfordringen fra borgmesteren, der blev mødt med klapsalver.

​​​​​​​En biograf for alle

Handicapprisen 2017 fik Støtteforeningen bag Toftlund Biograf for at investere i et løsning, der gør det muligt for alle med læsehandicap at få læst biograffilmenes underteksterhøjt via en app og et par høretelefoner. Ganske gratis for biografgængerne, vel at mærke.

Eller som borgmesteren udtrykte det i forbindelse med udnævnelsen:

- Støtteforeningen for Toftlund Biograf har besluttet, at de ikke blot vil drive en biograf for de fleste. Nej, de vil drive en biograf for alle. Også de med læsevanskeligheder.

Det var ottende gang, at Handicapprisen uddeles i Tønder Kommune.

Ved den seneste prisoverrækkelse gik prisen til de frivillige ildsjæle bag den populære Musik og Gøgl-festival.

Tidligere hædrede omfatter frivillig hjælper Charlotte Larsen, Elisabeth Hansen Fra Lundens Bondegårdsferie, SIND-formand Anne Hvidbjerg, idrætsforeningen Rend og Hop og arrangørerne af den årlige handicapidrætsdag, ligesom Huset Venture Syddanmark og Pernille Raahauge, Tønder, har delt prisen.

Borgmester Henrik Frandsen overrakte diplom, check og blomster til Leif Østergaard fra støtteforeningen (Foto: Elise Rahbek)

Se flere billeder fra prisoverrækkelsen