Tønder tager et stort spring frem

Tønder Kommune går markant frem i Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed. I den nye undersøgelse springer grænsekommunen fra en plads som nr. 54 sidste år til nr. 20 i år på den samlede rangliste. Samtidig er kommunen blandt de fire hurtigste til at behandle byggesager.

Det er en udvikling, som vækker glæde og tilfredshed på borgmesterkontoret.

- Fremgangen er jo ret iøjnefaldende. Efter at have ligget midt i feltet på den samlede liste over landets 98 kommuner er vi nu rykket op i den bedste ende og er blandt landets 20 mest erhvervs- og byggevenlige kommuner. Det kan vi selvfølgelig kun være tilfredse med, for det er helt afgørende for vores udviklingsmuligheder, at byggebranchen og erhvervslivet i øvrigt oplever at få en god og effektiv service, siger borgmester Henrik Frandsen.

I front med byggesager

Det er især inden for byggesagsbehandlingen, Tønder Kommune gør sig fordelagtigt bemærket med særdeles gode resultater.

- Vi har nu en sagsbehandlingstid på under en uge, og dermed er vi blandt de fire bedste og mest effektive kommuner i hele landet på dette område. Og det er et meget vigtigt område, for det har stor betydning for byggebranchen, at vi er hurtige og fleksible, når vi skal behandle byggesager. Derfor har vi været meget bevidste om at prioritere området, og det er selvfølgelig glædeligt og positivt, at indsatsen giver synlige resultater, siger Henrik Frandsen.

Ved undersøgelsen sidste år var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for byggesager på 84 dage.

Dialog med erhvervslivet

I tæt parløb med Tønder Erhvervsråd arbejder kommunen generelt på at sikre erhvervslivet gode rammevilkår og optimale vækstbetingelser. Bl.a. lægger kommunen stor vægt på en god dialog med erhvervslivet og har etableret et ”rejsehold”, hvor både embedsmænd og politikere tager rundt til virksomhederne for at lytte til deres ønsker og behov.

- Vi skal hele tiden udvikle vores service og tilbud til virksomhederne, og selv om vi naturligvis glæder os over den store fremgang i Dansk Byggeris nye undersøgelse, skal vi ikke hvile på laurbærrene, men fortsat arbejde på at gøre det endnu bedre, siger borgmesteren.

Det er 5. gang, Dansk Byggeri gennemfører en samlet analyse af kommunernes erhvervsvenlighed.

Klik på linket herunder for at se hele undersøgelsen.

BilagStørrelse
PDF ikon dansk_byggeri_2016.pdf5.07 MB