Til foreninger i Tønder Kommune

NYHED 24. april 2020

I Tønder Kommune har vi hele tiden fulgt de anbefalinger Sundhedsstyrelsen og Landsforbundene er kommet med – og det gør vi selvfølgelig også denne gang.

Tønder Kommunes kriseberedskab har besluttet, at Tønder Kommune følger anbefalingerne fra centralt hold. Det betyder at de kommunale boldbaner til fodbold, håndbold og anden kontakt og holdaktiviteter fortsat er lukket.

Øvrige udendørs aktiviteter som tennis, bmx og anden cykelaktivitet, speedway, skydning, hundetræning, roning, spejdere og skate m.fl. kan begynde at åbne for aktiviteter udendørs. Vi gør opmærksom på, at klubhuse, omklædningsbygninger, spejderhuse og andre indendørs faciliteter til disse aktiviteter stadig ikke må bruges.

Kommunen forventer naturligvis, at I følger de retningslinjer som DIF/DGI og Sundhedsstyrelsen har sendt ud. Rigtig mange hovedforbund har præciseret disse retningslinjer med krav og henstillinger, suppleret med råd og anbefalinger til jer hver især. Dem forventer vi naturligvis, at I også benytter jer af og efterlever.

Retningslinjerne indebærer blandt andet:

 • At man ikke må samles flere end 10 personer
 • At man skal holde en afstand på min. 2 meter til andre personer
 • At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe
 • At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde
 • At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer
 • Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter, anbefaler Sundhedsstyrelsen at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvor dette ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit.
 • Det forudsættes, at klubhuse, spejderhuse og fælles badefaciliteter m.m. stadig ikke er tilgængelige.

Hvis I vælger at afholde udendørs idrætsaktiviteter, så opfordrer DIF/DGI desuden til, at det sker inden fordisse rammer:

 • Udendørsaktiviteten bør foregå i mindre grupper (se også konkrete forslag fra jeres specialforbund)
 • Der skal være adgang til det sted eller anlæg, hvor udendørsaktiviteten foregår
 • Medlemmerne møder op omklædt og tager hjem efter endt udendørsaktivitet
 • Vær opmærksom på de særlige risikogrupper som er defineret af Sundhedsstyrelsen

Vi håber at I alle bidrager til det fælles ansvar, vi har for at denne åbning sker på bedste vis, og tager vare på sundheden i Tønder Kommune. Hvis I er i tvivl omkring åbningen i jeres forening, så anbefaler vi, at I kontakter jeres hovedforbund eller evt. forvaltningen i Tønder Kommune på pokof@toender.dk.

Til sidst vil vi understrege, at alle indendørs faciliteter forbliver aflåst og dermed ikke tages i brug til aktiviteter. Foreløbigt gælder dette frem til og med 10. maj.