Taxa erstatter skolebusser til nødpasning

Tønder Kommune erstatter skolebusser med taxakørsel fra den 25. marts 2020. Det giver en miljømæssig gevinst og større fleksibilitet, mens skolerne er lukkede.​​​​​​​

Kun et fåtal børn har siden den 16. marts haft behov for nødpasning. Alligevel har skolebusserne kørt, som de plejer. Men nu parkeres skolebusserne for en stund.

- I Tønder Kommune har vi hidtil valgt at opretholde buskørsel til skolerne for at sikre, at forældre, der har behov for nødpasning, kan få deres børn frem, uden at det skulle være en bekymring. Men fra onsdag den 25. marts tager vi skolebusserne ud af drift og erstatter dem med taxakørsel, udtaler borgmester Henrik Frandsen.

Ved at tage skolebusserne ud af drift, kan der opnås en besparelse på brændstof, mens udgiften til løn og faste busomkostninger vil være uændret. Besparelsen for Tønder Kommune vil være ca. 5.000 kr. om dagen.

Til gengæld vil der ved at transportere elever, der skal i nødpasning med taxa, komme en udgift til taxakørsel. Hvor meget det vil koste afhænger af, hvor mange børn, der skal bruge nødpasning.

- Det er ikke til at sige, om det ender med en besparelse, vi kan gøre op i kroner og øre. Det må tiden vise. Men der vil med sikkerhed være en miljømæssig gevinst ved taxakørsel, som er svær at nå med skolebusserne, fortæller Henrik Frandsen og fortsætter:

- Med det her tiltag sikrer vi en fleksibel løsning, hvor alle, der har behov for nødpasning, fortsat kan komme til og fra nødpasning, uden at vi vil se tomme skolebusser på vejene. Så snart der igen er behov for skolebusserne, kan vi sætte dem ind med meget kort frist, forsikrer Henrik Frandsen.

Følgende ruter er rene skolebuskørsler, der fra den 25. marts tages ud af drift: 752, 754, 756, 757, 763, 766, 771, 772, 774, 775, 777, 779, 782, 784, 786, 787, 788 og 789.

Mellembyruter som f eks. Højer – Tønder og Skærbæk – Havneby bliver ikke berørt at beslutningen. De vil køre som normalt.