Tandplejen udvider åbningstiden

Billedet viser ombygningen af tandklinikken i Bredebro

​​​​​​​Når Tønder Tandpleje til august slår dørene op til den nye klinik i Bredebro, så bliver det med udvidede åbningstider.

Åbningstiderne på klinikken i Bredebro bliver fra klokken 8 til 17 mandag til torsdag, mens der om fredagen vil være åben mellem klokken 8 og 15. I dag har tandplejen højst åben til klokken 16 på enkelte dage.

Overtandlæge Christina Schulze siger, at de udvidede åbningstider skyldes, at man gerne vil imødekomme de forældre, som kan have svært ved at nå tandlægebesøg indenfor de nuværende åbningstider.

- Vi vil rigtig gerne have forældrene med, når børnene skal besøge tandplejen, og vi håber, at vi kan gøre det lettere for nogle ved at udvide åbningstiden, siger hun.

Den nye centrale tandklinik erstatter de nuværende tandklinikker i Tønder, Bredebro, Højer, Skærbæk og Toftlund samt tilbuddet i Løgumkloster, hvor en privatpraktiserende tandlæge hidtil har udført opgaven med børnetandpleje.

Udover den nye klinik i Bredebro råder tandplejen fra august også over en mindre mobilklinik. Den vil køre til skolerne, hvor børnene kan få foretaget mindre kontroller. Egentligt tandlægearbejde som fyldninger og tandreguleringer skal dog foregå på klinikken i Bredebro.

Christina Schulze og personalet i tandplejen glæder sig til at tage den nye klinik i brug.

- Ved at samle klinikkerne får vi et stærkt fagligt miljø. Det betyder også, at vi vil have lettere ved at tiltrække kvalificeret personale til ledige stillinger, hvilket kan være lidt af en udfordring i dag – især på tandlægeområdet.

Siden oktober har Tønder Tandpleje haft ansat en specialtandlæge til tandregulering, Bjarke Schmidt. Tidligere blev den opgave udført af en privatpraktiserende specialtandlæge, der fungerede som konsulent. Han var 36 gange årligt på klinikken i Tønder, og nogle af behandlingerne blev udført på hans privatklinik  i Aabenraa.

- Nu er der ikke nye patienter, der behøver køre til Aabenraa for at få reguleret  tænder, da vi selv kan klare al tandregulering i huset , siger Christina Schulze.

Læs mere om samling af tandplejen her