Tandplejen bliver helt fri for røg

​​​​​​​Den kommunale tandpleje er fra årsskiftet blevet 100 procent røgfri arbejdsplads. Det betyder, at hverken medarbejdere eller besøgende må ryge på og ved klinikken.

Hos Tønder Kommunale Tandpleje i Bredebro kvitter man tobakken. Fra årsskiftet er tandplejen blevet 100 procent røgfri arbejdsplads, og det betyder, at hverken medarbejdere eller borgere må ryge på tandplejens matrikel. Medarbejdere må heller ikke gå udenfor matriklen og ryge i arbejdstiden.

Beslutningen om at gøre tandplejen til røgfri arbejdsplads er taget i tandplejens MED-udvalg, hvor der var fuld enighed om beslutningen.

Christina Schulze, der er leder af tandplejen, fortæller, at der i dag er fem medarbejdere ud af tandplejens 31 medarbejdere, der ryger.

- De har været flinke til ikke at ryge i arbejdstiden, og jeg har da heller ikke hørt, at beslutningen har givet anledning til kritik. Men jeg synes, det er vigtigt, at vi nu har taget beslutningen om at blive røgfri arbejdsplads, så vi også kan informere om det ved nyansættelser, siger Christina Schulze.

Skulle medarbejdere have lyst til at stoppe med at ryge, så kan de deltage i gratis rygestopkurser i arbejdstiden.

- Som leder af en arbejdsplads, hvor børns tandsundhed og sundhed er i højsædet, er det meget nærliggende, at vi som organisation går forrest i kampen mod tobakken og dens skadelige virkninger. Det er almen viden, at rygning kan afkorte livet, og at det har følgesygdomme.

- Samtidig mener jeg, at det er problematisk at man som sundhedspersonale skal hjælpe børn og unge til at få en god tandsundhed og sundhed, hvis man selv ryger. Jeg ønsker, at vi i tandplejen er gode rollemodeller for vore patienter. Derfor er det lige til højre benet at tandplejen er en røgfri arbejdsplads, siger Christina Schulze.