Stop for efteruddannelse ophæves

Nu kan medarbejderne inden for Psykiatri & Handicap i Tønder Kommune igen komme på kursus og efteruddannelse for at dygtiggøre og udvikle sig.

Socialudvalget har på det seneste møde besluttet at annullere en tidligere beslutning om et midlertidigt stop for kurser og efteruddannelse.

Beslutningen om at indføre stoppet blev truffet i efteråret 2017.

- Vi stod dengang med nogle økonomiske udfordringer, som gjorde det nødvendigt at skrue på alle bremsehåndtag. Kurser og efteruddannelse var ét af de håndtag, vi var nødt til at tage fat i. Det blev ikke gjort med glæde, og beslutningen blev helt forståeligt modtaget med bekymring blandt medarbejderne. Men det var nødvendigt for at skabe økonomisk balance, oplyser formanden for Socialudvalget, Peter Christensen.

Nu ser det imidlertid betydeligt lysere ud. Af flere årsager har de økonomiske forudsætninger ændret sig i positiv retning.

- Det betyder, at vi kan annullere den tidligere beslutning. Og det er naturligvis en mulighed, vi ønsker at benytte os af. For det er vigtigt, at vores medarbejdere udvikler deres kompetencer, så vi kan fastholde et højt specialiseret fagligt niveau og give borgerne den bedst mulige service. For medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde har det også stor betydning, at de kan udvikle sig både fagligt og personligt, siger Peter Christensen.

Fakta:

I oktober 2017 indførte forvaltningen et midlertidigt stop for kurser og efteruddannelse for medarbejdere i Psykiatri og Handicap på baggrund af den økonomiske situation.

I december 2017 besluttede politikerne i Socialudvalget at videreføre stoppet i 2018.

Med baggrund i forbedrede økonomiske forudsætninger har Socialudvalget i marts 2018 besluttet at annullere stoppet.