Skoleelever får tilbud om gratis aktiviteter

Tønder 10 og Tønder Kommunes sundhedsafdeling er gået sammen om et projekt, hvor eleverne i Tønder 10 får tilbud om gratis at deltage i en lang række forskellige aktiviteter. Formålet er at styrke elevernes sociale fællesskab.

Onsdag den 22. august tager samtlige elever fra Tønder 10 til ungdomsklubben Pitstop i Tønder, hvor de bliver præsenteret for et nyt fælles projekt mellem skolen og kommunens sundhedsafdeling. Projektet går kort fortalt ud på, at eleverne to gange om måneden kan deltage i en lang række forskellige aktiviteter.

På selve introdagen skal eleverne deltage i forskellige workshops med emner som blandt andet at fremme fællesskabet på Tønder 10, naturtræning, anerkendende øvelser og teambuilding.

Fra september går aktiviteterne i gang, og de finder sted om torsdagen i ulige uger fra klokken 15 og max tre timer frem.

Eleverne kan blandt andet prøve kræfter med forskellige udendørsaktiviteter, at lave bål over mad, at spille brætspil, bage og mindfullness.

- Det er helt bevidst, at det alt sammen er aktiviteter, som alle kan være med til uden bestemte forudsætninger, siger Rupatharany Tharmakulasingam, der er sundhedskonsulent i Tønder Kommune.

Meningen er, at eleverne kan vælge de aktiviteter, som de har lyst til, og de behøver ikke komme hver gang.

Thomas Lyhne, der er leder af Tønder 10 siger, at projektet gerne skulle være med til at skabe en fællesskabsfølelse hos eleverne og give dem sociale relationer indbyrdes.

- Vores elever kommer jo fra hele kommunen, og derfor kan det være svært at finde sammen efter skoletid. Vi vil gerne tilbyde dem nogle aktiviteter, som de kan tage sammen afsted til, så de ikke bare tager hjem efter skole, siger Thomas Lyhne, der også peger på, at projektet kan gøre eleverne mere trygge ved Tønder by.
​​​​​​​

Også Irene Holk Lund (V), der er formand for kommunens sundhedsudvalg, ser frem til, at projektet kommer i gang.

- Vi har alle en interesse i, at de unge mennesker trives. Det her projekt kan være med til støtte deres sociale liv. Den sidste store sundhedsprofil siger, at der er en del unge, som savner venskaber og relationer. Derfor er jeg rigtig glad for dette initiativ, siger Irene Holk Lund.