Skolebørn i Møgeltønder og Løgumkloster vinder trafikkonkurrence

Eleverne i 0. klasse på Løgumkloster Friskole og Møgeltønder Filialskole har vist flotte kundskaber i sikker trafik. Derfor har de vundet en konkurrence i den landsdækkende kampagne 'Børn på vej'

I Tønder kommune skal alle børn være trafiksikre. Derfor satte kommunen i august plakater op ved alle skoler med budskabet 'Børn på vej'.

Af samme årsag har alle kommunens 0. klasseelever fået udleveret 'Min Trafikbog' med opgaver om sikker trafik. Opgaverne har børnene skullet løse i samarbejde med deres forældre. Og efterfølgende har 0. klasses lærerne kunnet sende klassens rigtige svar ind til den landsdækkende konkurrence 'Børn på vej', som kommunerne i Danmark, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står bag.

Kun to deltagende klasser i Tønder Kommune

På trods af konkurrencens vigtige budskab har kun 0. klasserne på Løgumkloster Friskole og Møgeltønder Filialskole deltaget. De dygtige elever bag besvarelserne udråbes dermed af Tønder Kommune som vinderne i konkurrencen, hvor der normalt trækkes lod blandt alle besvarelser.

- Det er så vigtigt, at alle børn i Tønder Kommune lærer at passe på sig selv i trafikken. Derfor er det enormt ærgerligt, at det pga. det lave antal deltagere i år ikke har været nødvendigt at trække lod blandt de indsendte svar, udtaler trafiksikkerhedsmedarbejder Anders Hørkjær Pedersen fra Tønder Kommune.

Hjælp til forældre om børn og trafik

Kampagnen 'Børn på vej' sætter fokus på, at alle børn skal lære at blive sikre i trafikken.

Små børn lærer trafik ved at øve sig mange gange sammen med deres forældre. Store børn skal ofte have gentaget, hvad de skal have fokus på i trafikken. Fælles for alle børn er, at deres forældre er rollemodeller i trafikken.

Det og meget andet kan forældre læse om på www.sikkertrafik.dk/forældre. Hjemmesiden er lanceret af Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden og skal hjælpe forældre med at lære deres børn at begå sig sikkert i trafikken.