Satser på mange indstillinger til Den Sociale Virksomhedspris 2019

Kriterierne for at modtage Tønder Kommunes sociale virksomhedspris 2019 er nu på plads.

Traditionen tro uddeler Arbejdsmarkedsudvalget Den Sociale Virksomhedspris ved årets udgang.

Ved awardshowet bliver en række priser uddelt. Priser, der alle på hver sin vis anerkender det store initiativ og engagement, der kendertegner virksomheder og institutioner i Tønder Kommune. 

Den Sociale Virksomhedspris bliver givet til en virksomhed, der på den ene eller anden måde har taget et særligt ansvar og hjulpet borgere på kanten af arbejdsmarkedet. 

Prisen er blevet uddelt siden 2010, og Tønder Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg har netop udvalgt kriterierne for prisen i 2019. 

En glad udvalgsformand
Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget i Tønder Kommune Jan Voss Hansen er glad for, at kriterierne for dette års virksomhedspris er blevet fastsat af et enigt arbejdsmarkedsudvalg.

Jan Voss Hansen udtaler: 

- Tønder Kommunes sociale virksomhedspris er et af flere tiltag, vi fra kommunens side gør for at anerkende de virksomheder, der i en travl hverdag viser rummelighed og omsorg. 

- Ud over prisen er vi i tæt dialog med virksomhederne, så vi hele tiden sikrer, at vi supplerer hinanden bedst muligt. Dette fx via panelmøder, netværksmøder, parnterskabsfora mv. Endvidere står jobcenteret altid klar med hjælp og støtte til de virksomheder, der måtte få behov for det undervejs i et forløb. Det er så vigtigt, at alle borgere får mulighed for at blive en del af fællesskabet og få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Udvalgsformanden fortæller endvidere, at han er glad for, at kriterierne nu er kommet på plads: 

- Kriterierne er meget brede i år. Dermed får vi forhåbentligt et bredt felt af indstillinger, så vi ved årets afslutning kan anerkende lige præcis den virksomhed, der har gjort en helt særlig indsats.

Fakta - Den Sociale Virksomhedspris 2019

•    Prisen er på 10.000 kroner.

•    Virksomhedsejere, medarbejdere fra virksomhederne, medarbejdere i jobcentret, samarbejdspartnere og borgere, der har været i forløb i virksomhederne, kan indstille til prisen.

Kriterierne for Den Sociale Virksomhedspris 2019 er virksomheder, der har vist gode eksempler på: 

•    Etablering af småjobs.

•    Et godt arbejdsmiljø og høj sikkerhed, som virkemiddel til forebyggelse af sygefravær.

•    Rekruttering gennem delejobs og fastholdelse af seniorer.

•    Ansættelse af borgere med handicaps.

•    Ansættelse af voksenlærlinge.
​​​​​​​
Der åbnes for indstillinger i efteråret 2019 på Tønder Kommunes hjemmeside.