Så ruller bussen mellem Ballum og Skærbæk

En ny busrute med tre daglige afgange mellem Ballum og Skærbæk er nu en realitet. Dermed er et stort ønske for mange Ballum-borgere gået i opfyldelse.

Med Birgitte Simonsen fra Ballum som initiativtager blev en underskriftindsamling for en busrute mellem de to byer sat i værk i maj sidste år. Politikerne lyttede til ønsket fra Ballum og afsatte i efteråret penge på budgettet. Og samtidig med det nye skoleårs start kørte bussen tirsdag sin første tur.

Birgitte Simonsen var med på premiereturen sammen med en masse glade børn, og hun fortæller her om den gode oplevelse:

”Ikke nok med at det var første skoledag for mange børn i Tønder Kommune, det var også første køretur med bussen mellem Ballum og Skærbæk.

Det var flag på bussen og højt humør for de 28 glade børn, der var med bussen for første gang.

Det var dejligt at se og opleve, hvor glade børnene var for at kunne køre i bus sammen. Og det gav stor lykke for de venner, som ikke går på samme skole, men som pludselig kunne køre sammen til og fra skole.

Den dejlige buschauffør gjorde også sit til, at det skulle blive en god tur.

Under turen blev der sagt over højtaleren: ”Godmorgen, jeg hedder Jens, og jeg er ikke særlig farlig, så I må gerne komme og snakke med mig.  Kan i have en god dag”.

De forældre, der stod sammen med deres børn og ventede, syntes, det var skønt, at der stod god morgen på bussen. Det varmer alt sammen, siger en af forældrene, Tanja Vodder.

På hjemturen kl. 14 var det 25 børn med, og en endnu engang en meget venlig chauffør, som var meget opmærksom, på at alle børn kom af det rigtige sted.

Flere børn synes også, det var dejligt at de kun skulle køre 20-25 min i bus.

Tak til Kommunalbestyrelsen, fordi I troede på projektet.”

Birgitte Simonsen, Ballum

Og vi siger til tak til Birgitte for beretningen og billeder fra busrutepremieren.