Så er der igen Skraldiade i Tønder

Tønder Kommune gentager succesen og inviterer op mod 1.000 børn til stor musical om bæredygtighed og genbrug​​​​​​​

I 2015 blev Schweizerhalle i Tønder for en eftermiddag fyldt med børn og skrald. Det lyder ikke just som en optimal kombination, men lige netop den eftermiddag gik det op i en højere enhed.

Børnene fra de lokale børnehaver og skoler strømmede nemlig til det lokale kulturhus for at se det store Skraldiadeshow, der er en musical om bæredygtighed og genbrug.

Det var så vellykket, at Tønder Kommune nu gentager succesen:

- Vi har igen inviteret omkring 1000 børn ind i Schweizerhalle til Skraldiadeshow. Her bliver de både vidner til den populære musical og bliver selv en aktiv del af forestillingen. Det er en stor fest med et vigtigt budskab, som går rent ind, udtaler pædagogisk konsulent Helle Vibeke Hansen.

Helle Vibeke Hansen fortæller endvidere, at de mange børn, der sidst deltog i Skraldiadeshowet, blev meget optaget af fortællingen om skraldehelten Reno.

Derfor regner Tønder Kommune med at den nye generation af små Affaldsdetektiver glæder sig til at komme til teater, hvor de kan synge med på sangene og møde karaktererne Reno og Dyret, men også Nullermanden, Ligegyldia og Robert Rå.

Skraldiadeshowet er kulminationen på et længere Skraldiadeforløb, hvor børnene lærer, at affald ikke bare er affald, men at affald kan bruges igen og igen, og at det er godt for både klimaet og vores natur.

Børnene viser, hvad de har lært om genbrug, ved blandt andet at komme klædt på til fest i flotte genbrugskostumer, når de kommer til Skraldiadeshow.

Skraldiaden er målrettet børn i alderen 5-8 år. Selve Skraldiadeshowet bliver afviklet som to forestillinger onsdag den 11. oktober kl. 10.00 og kl. 13.00, hvor alle 550 tilskuerpladser forventes at blive besat.

Fakta om Skraldidaden:

Skraldiaden sætter affald på dagordenen på en humoristisk måde uden løftede pegefingre, for det er jo ikke børnene, der er årsag til den mængde affald, der er i verden.

Den viden, de får om affald, kan de dele med hinanden og med deres familier.

Udover Tønder Kommune deltager i år også Herning Kommune, Fredericia Kommune og Vejen Kommune samt affaldsselskabet AffaldPlus.