Rutineret projektleder i spidsen for ambitiøs Tønder-satsning

Som nyansat projektkoordinator for Zeppelin Tønder får 56-årige Jacob Funder fra Brovst i Nordjylland en bærende del af ansvaret for at opbygge og udvikle det ambitiøse Tønder-projekt.

Jacob Funder er valgt blandt i alt 35 ansøgere til den nyoprettede projektstilling. Han tiltræder sit nye job i Tønder den 1. august og agter sammen med sin familie at rykke sydpå snarest muligt.

Den kommende projektkoordinator har stor erfaring med styring og ledelse af store og anerkendte projekter. Det gælder ikke mindst det succesrige oplevelses- og formidlingscenter for trækfugle Skagen Grå Fyr, hvor Jacob Funder har været projektleder siden 2014.

Tidligere har Jacob Funder bl.a. været projektleder i Forsvaret, direktør i Dansk Oplysningsforbund og fagchef for kultur- og fritidsområdet i Jammerbugt Kommune.

Jacob Funder er uddannet økonom fra Københavns Universitet i 1989 og har efterfølgende videreuddannet sig inden for bl.a. kommunikation og strategisk problemløsning.

Store forventninger

Formanden for styregruppen for Zeppelin Tønder, kommunalbestyrelsesmedlem Jørgen Popp Petersen, glæder sig over, at det er lykkedes at få en kapacitet med så stor projekterfaring til at stå i spidsen for Zeppelin Tønder.

- Vi har meget store forventninger til projektet, og derfor er det helt afgørende, at vi har den rigtige person på posten som projektkoordinator. I sit hidtidige karriereforløb har Jacob Funder vist udsyn og handlekraft og skabt bemærkelsesværdige resultater. Jeg er overbevist om, at han også kan løfte den store og vigtige opgave her, siger Jørgen Popp Petersen.

Jacob Funder selv glæder sig til at tage fat i Tønder.

- Zeppelin Tønder er en visionær satsning med et meget stort potentiale, og jeg er sikker på, at vi i fællesskab kan skabe og udvikle et oplevelses- og formidlingscenter, som sætter Tønder ikke bare på danmarkskortet, men på verdenskortet, siger Jacob Funder.

Kort om Zeppelin Tønder

Med flyhangaren i Soldaterskoven ved Tønder som omdrejningspunkt er det planen at skabe et unikt oplevelses- og formidlingscenter om første verdenskrig og Zeppelinbasen, der blev anlagt af den tyske marine under første verdenskrig, da Tønder og resten af Sønderjylland var under tysk herredømme.

Flyhangaren var en del af den store Zeppelinbase, som derudover bestod af tre kæmpe haller til luftskibe (zeppelinere). Hangaren er den eneste intakte del, der er tilbage af basen. Fra hallerne er kun fundamenterne bevaret. 

Ambitionen for Zeppelin Tønder er at udvikle en attraktion i verdensklasse med en økonomi og et besøgstal, der gør stedet til et nationalt og internationalt fyrtårn inden for formidling af en vigtig del af den danske, tyske og europæiske historie.

Centret udvikles af Tønder Kommune i samarbejde med lokale ildsjæle og eksterne samarbejdspartnere, herunder Jyllands-Postens Fond som strategisk partner.

 

Jacob Funder er cand.polit. fra Københavns Universitet. Han er gift med Karine Lucie Castenschiold, der er jurist (advokat), og parret har fem børn.

Stillingen som projektkoordinator for Zeppelin Tønder er en to-årig projektstilling.

Flyhangaren i Soldaterskoven er den eneste intakte del, der er tilbage af Zeppelinbasen. Hangaren var indtil fornylig i meget dårlig stand og tæt på nedrivning. Men takket været en stor lokal indsats og en bevilling fra Folketinget på tre mio. kr. er det lykkedes at få den historiske bygning renoveret og sikret, og den skal nu være omdrejningspunkt for et unikt oplevelses- og formidlingscenter om første verdenskrig og Zeppelinbasen. Bygningen kommer også til at spille en central rolle i markeringen af 100 året for Genforeningen i 2020, og den er en del af rammen om filmen "I krig og kærlighed" med Rosalinde Mynster, Sebastian Jessen og Tom Wlaschiha i hovedrollerne.