Rigtige mænd løber i Tønder

Tirsdag den 5. juni er det både Grundlovsdag og Fars Dag. I år får fædre og andre mænd endnu mere opmærksomhed, da der over hele landet afvikles Rigtige Mænd løb. I Tønder arrangeres der også et Rigtige Mænd løb med start og mål på Festivalpladsen. Firmaidræt Tønder, Tønder Cykelmotion og Tønder Kommune står i fællesskab bag arrangementet. 

Løbet er et stjerneløb med syv sjove opgaver for 3-mands-hold. Hvert hold må medbringe to cykler, og deltagerne må skiftes til at løbe og cykle, lige så tosset og tit de vil. Løbet er for alle mænd uanset størrelse og fysisk form. 

Konceptet er enkelt:

3 mænd på et hold
2 cykler
Løbesko
10 km cykel og løb
7 teamopgaver

- Rigtige Mænd kan sagtens være sunde - det ene udelukker ikke det andet. Vi kan se i den nyligt udkomne Sundhedsprofil, at mændene generelt er udfordret på deres sundhed. Gennem Rigtige Mænd Løbet kan deltagerne få pulsen op og øge sundheden, og samtidig stilles der krav om at kunne samarbejde som et team. Det bidrager positivt til fællesskabsfølelsen og den mentale sundhed. Så det er bare med at komme afsted - og tag gerne naboen med, opfordrer sundhedskonsulent Louise Jensen fra Tønder Kommune.

Arrangørerne har igen i år været kreative på teamopgaverne, og mændene bliver stillet over for opgaver med titler som "Bazookaen", "Bobslæden" og "Farvefræs". Derudover er den velkendte forhindringsbane igen i år en af de syv opgaver, hvor container, bigballer og sandsække er vigtige elementer.

Alle teamopgaver kræver i høj grad samarbejde, koncentration, balance og præcision. Der skal nok komme puls på, når mændene skal bevæge sig fra stævnecentrum og ud til de enkelte teamopgaver. Når mændene kommer i mål, er der (velfortjent) pølser på grillen, vand og øl i stævnecentrum.

- Vi håber, at mange mænd har lyst til at tage udfordringen op og deltage i løbet. Uden at røbe for meget, handler løbet i lige så høj grad om samarbejde og koncentration, som det handler om at cykle og løbe de 10 km, siger Ole Dam, formand for Firmaidræt Tønder. 

Der er lagt op til en sjov aften på festivalpladsen i Tønder, men tag ikke fejl, mændene skal nok blive udfordret på kondi og samarbejdsevner. 

Tilmeldingen til løbet sker via sportstiming.dk. Er man hurtig på aftrækkeren, kan man få fingrene i et af i alt 10 gavekort til gratis deltagelse i løbet. Kontakt Ole Dam, Firmaidræt Tønder på ole.dam1@gmail.com 

Tilmelding til Rigtige Mænd Løbet i Tønder foregår via www.sportstiming.dk/event/5210. ALLE mænd kan være med. Tilmeldingsfristen er 1. juni.

Se mere på rigtigemaend.dk/rigtige-maend-loebet