Rekreative veje på vej

Sammen med Dansk Cykelturisme er Tønder og Varde kommuner med i et forsøgsprojekt om at skabe bedre og ikke mindst mere sikre forhold for cyklister i landdistrikterne.

Forsøget handler om såkaldte rekreative veje. Det er et nyt tiltag, hvor trafikken på mindre veje i det åbne land fortrinsvis skal foregå på de bløde trafikanters præmisser.

- I Tønder Kommune er vi gået med i forsøget, fordi vi har mange mindre veje, hvor det er oplagt at cykle, hvad enten der drejer sig om turen til og fra arbejde eller motionscykleturen. Men for mange cyklister kan det være en utryg oplevelse at cykle på vejene uden for byerne, så nu tester vi det nye koncept på en strækning mellem Møgeltønder og Rudbøl, hvor der færdes en del cyklister, fortæller trafikplanlægger Sonja Svendsen fra Tønder Kommune.

På strækningen er der sat skilte op med teksten "Rekreativ Vej" og "Vis hensyn".

Styrker cykelturismen

Udover at skabe øget tryghed for de lokale cyklister kan rekreative veje også være et godt tilbud til de turister, der foretrækker at opleve landskabet fra cykelsadle. Dermed kan konceptet være med til at styrke denne turismeform, vurderer Dansk Cykelturisme.

- Flere og flere cyklister fra ind- og udland opdager Danmark som spændende feriedestination, og rekreative veje er en enkelt og billig metode til at højne sikkerheden, siger Henrik Lythe Jørgensen, der er projektleder i Dansk Cykelturisme.

Følger resultaterne

Tønder Kommune følger forsøget med spænding.

- Viser det sig, at afmærkning og skilte kan være med til at give cyklisterne en bedre og mere tryg oplevelse på de mindre veje, kan det være et alternativ, vi vil bruge i vores planlægning, hvis det bliver en officiel og godkendt afmærkning, siger Sonja Svensen.

Støttet af Realdania

Dansk Cykelturisme gennemfører projektet i samarbejde med Cyklistforbundet og med støtte fra Realdania, som blandt andet arbejder for at gøre det attraktivt at bo, arbejde i og besøge områderne uden for de store byer.