Populære trafikfilm vinder markedsføringspris

Man må ikke spille kort, mens man kører bil. Man må ikke køre mennesker ned. Husk at hoppe ud af bilen, hvis du ikke kan styre rattet.

Sådan lød et lille udsnit af de mange velmenende råd i en række videoer, der i efteråret indtog Facebook og blev meget populære. Bag citaterne står en række 0. klasses-elever fra Tønder Grundskole, der på hudløs ærlig vis giver deres version af, hvordan vi som bilister færdes sikkert i trafikken.

Årets Film 2016
Det har eleverne fået stor ros for, og nu kan de kække unge trafikanter også bryste sig af at være med til at hive en pris hjem ved en stor markedsføringsprisfest. De populære trafikfilm har nemlig vundet prisen som Årets Film ved den nordjyske markedsføringsprisfest Årets Brøl 2016.

- Hvis du spørger mig, er det både flot og fuldt fortjent, at filmene løber med prisen i et ellers meget stærkt felt af kandidater. Filmene viser nemlig, at gode råd ikke nødvendigvis behøver at komme fra eksperter og myndigheder. Vores yngste familiemedlemmer minder os her om, at bilens vigtigste sikkerhedsudstyr faktisk er os selv. Det budskab leverer de på bedste vis. Derfor er den flotte pris fuldt fortjent, udtaler trafiksikkerhedsmedarbejder ved Tønder Kommune, Anders Hørkjær Pedersen.

De i alt tre videoer i serien er lavet i et samarbejde mellem de syd- og sønderjyske kommuner, Politiet, Børneulykkesfonden og reklamebureauet Gotcha, der har hovedsæde i Aalborg.

Filmene er ud over Facebook også blevet vist på infoskærme i lægehuse og skadestuer over hele regionen.

Gotcha har planlagt en opfølgning på filmene, som vil kunne ses til foråret.

Fakta om Årets Brøl:

Årets Brøl har som det nordjyske områdes største temperaturmåling af virkningsfuld, kreativ og veludført markedsføring to ligeværdige formål:

  • Dokumentere at der skabes virkningsfuld, kreativ og veleksekveret markedsføring i Nordjylland
  • Give reklamebureauer, selvstændige kreative, producenter, annoncører mv. mulighed for at fejre sig selv og hinanden.

Årets Brøl er etableret af Erhverv Norddanmark i 2012 og har været en årligt tilbagevendende begivenhed siden 2013.