Planter langs vej skæres ned

Det skal være skidt, før det bliver godt. Vendingen passer vist meget godt på det beskæringsarbejde, Tønder Kommune nu er gået i gang med langs Nørre Skærbækvej i Skærbæk.

Beplantningen trænger til at blive behandlet, og i den seneste tid er der også kommet en del henvendelser om, at planterne nedsætter oversigtsforholdene fra de tilstødende veje.

-  Det kan vi kun være enige i, og derfor er vi nu gået i gang med at beskære al beplantning langs Nørre Skærbækvej, oplyser jordbrugsteknolog Danni Demant Juul Poulsen fra Tønder Kommune.

For at opnå det bedste og mest harmoniske resultat bliver beplantningen skåret ned til en højde på ca. 15 cm for de fleste af plantearterne.

- Der bliver noget bart, og indtil foråret vil beplantningen fremstå med bar jord og stubbe. Men der er mening med galskaben. Til foråret vil planterne skyde igen, og de nye skud vil hurtigt syne af noget. Planterne kommer dog ikke til at blomstre i fuldt flor i år, men allerede næste år bliver det væsentlig bedre og meget flottere, siger Danni Demant Juul Poulsen.

Han håber, at beskæringen bliver godt modtaget.

- Vi er som sagt klar over, at det i første omgang kommer til at se lidt tamt ud, men med beskæringen får vi bedre oversigtsforhold, og vi kan se frem til en sundere og mere ensartet beplantning, siger Danni Demant Juul Poulsen.