Nyt magasin fra Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet er Danmarks største nationalpark, og i et nyt Nationalpark Magasin bliver læseren taget med på en tur rundt i hele vadehavsområdet - fra Blåvandshuk i nord til Tøndermarsken i syd.

Magasinet er på 84 sider og fyldt med reportager og faglige artikler om naturen, kulturarven og menneskene i nationalparken. Det indeholder også en lang række oplysninger og tips om hvad, hvor og hvordan man kan komme ud og opleve Vadehavet.

I en af artiklerne fortæller vi om, hvordan Vadehavet på mange måder kan konkurrere med både Bygma og Silvan. Det har fem unge fra Tønder Kommune, der har haft svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, og deres projektleder, naturvejleder Frands Soberra fra Naturcenter Tønnisgård på Rømø, bevist med et projekt, hvor de har bygget en stor hytte udelukkende med de materialer, som findes i naturen.

10 år som verdensarv

Nationalpark Magasin bringer også en stor artikel om jagten i vadehavsområdet før og nu med flotte billeder fra en vadejagt. Den yderst sjældne hedehøg, som i Danmark stort set kun yngler i vadehavsområdet, bliver portrætteret i artiklen ’Marskens elegante musefanger’, og i ’Verdensarven som 27 meter mosaik’ fortæller kunstneren Lotte Lambæk om et kunstprojekt, hun har lavet i en baggård til Kultur- og Fritidshuset i Esbjerg sammen med nogle af husets brugere.

I andre artikler fortælles bl.a. om 10-året for Vadehavet som verdensarv, om fisk, om bunddyrene på vaden, om den nye nationalparkplan og om nogle af Nationalpark Vadehavets projekter.
”Nationalpark Magasin er lavet både til alle dem, der bor her, og til de mange turister og andre gæster, der besøger vadehavsområdet. Vi håber, at vi kan give læserne gode, oplysende og interessante artikler, som kan inspirere dem til selv at tage på tur ud i nationalparken for at opleve dens mange herligheder”, siger kommunikationskonsulent Jens L. Hansen fra Nationalpark Vadehavet, der har redigeret magasinet.

Fakta

2019-udgaven af Nationalpark Magasin er det sjette i rækken af magasiner med artikler og nyt om og fra Nationalpark Vadehavet. Teksterne er på både dansk og tysk. Der er kælet for indhold og design, og magasinet er trykt i en høj kvalitet, som gør det langtidsholdbart.

Nationalpark Magasin er gratis, og man kan få det udleveret hos de fleste af Nationalpark Vadehavets cirka 200 partnere rundt om i hele vadehavsområdet. Blandt andet hos turistbureauerne, besøgssteder, museer, naturvejledere, overnatnings- og spisesteder. Magasinet vil også kunne fås hos enten Borgerservice eller på bibliotekerne i de fire vadehavskommuner.
Nationalpark Magasin findes også i en digital udgave, som kan ses her

Fem unge fra Tønder Kommune byggede under ledelse af naturvejleder Frands Soberra en flot stråtækt hytte på Rømø. Hytten, som de unge har døbt ’Rødderne fra Rømø’, er bygget udelukkende med materialer, som man kan finde i vadehavsnaturen. (Foto: Robert Attermann/Red Star)