Nyt magasin fra Nationalpark Vadehavet

10-årige Siff Fogde Tvorup Christensen fra Rømø er en af dem, man kan møde i det nye Nationalpark Magasin. Siff er spejder - og i øvrigt er vild med Vadehavet. (Foto: Jens L. Hansen)


Nationalpark Vadehavet har netop udgivet 2017-udgaven af sit årlige Nationalpark Magasin. Det er på 84 sider og indeholder artikler om den fantastiske natur, kulturarven og menneskene i Dan-marks største nationalpark.

- Vi vil gerne give læserne gode, interessante artikler og historier fra og om vadehavsområdet. Men vi håber især på, at de vil blive inspireret til selv at tage på tur ud i nationalparken for at opleve de mange herligheder, siger kommunikationskonsulent Jens L. Hansen fra Nationalpark Vadehavet.

I en af artiklerne fortæller Anne-Vibe Jensen fra Ribe om den store betydning, som Fanø og sommerhuse på vadehavsøen har haft for hendes familie. Hun har været en tur i sommerhusdagbøgerne og beretter i en varm og personlig historie om 60 år med dejlige ferier og fritid i sommerhuset.

Nationalpark Magasin bringer også et interview med Jens Rosendal fra Ballum, som blev ’Vadehavets digter’ og i øvrigt er den nulevende person med flest sange i højskolesangbogen. Jens Rosendal er også den eneste nulevende æresborger i Tønder Kommune.

Som pressefotograf gennem 40 år og med stor passion for Vadehavet og marsken har Hans Christian Gabelgaard taget et hav af billeder, som skildrer naturen, kulturhistorien og menneskene i Nationalpark Vadehavet. I Nationalpark Magasin præsenterer han et udsnit af sine flotte vadehavs-skud.

I reportageform tages læserne med på en sejltur i Vadehavet - ombord på nationalparkens eget skib, og der er også artikler om den yderst sjældne fugl sortternen og den udrydningstruede fisk snæblen - begge arter findes i Nationalpark Vadehavet.

Magasinet er spækket med flotte fotos, og der er også masser af tips og ideer til, hvordan man bedst kan opleve Vadehavet og få mest muligt ud af et besøg i nationalparken. Blandt andet i en artikel med spændende opskrifter på vadehavsmad, man selv kan sanke.

Fakta

Nationalpark Magasin er trykt i 50.000 eksemplarer. Artiklerne kan læses på både dansk og tysk – med disse to sprog rammes cirka 95 procent af alle beboere og gæster i Nationalpark Vadehavet.

Magasinet er gratis, og man kan få det hos de fleste af nationalparkens cirka 150 partnere i hele vadehavsområdet. Blandt partnerne er turistbureauer, besøgssteder, museer, naturvejledere, overnatnings- og spisesteder.

Du kan også se eller downloade Nationalpark Magasin som PDF her

Jens Rosendal begyndte at digte om Vadehavet allerede i 1970’erne, og som nu 85-årig skriver han stadig digte om det område, som blev en åbenbaring for ham. I en af artiklerne i magasinet beretter tidligere museumsinspektør Inger Lauridsen, Tønder, om, hvordan det gik til, at vendelboen Jens Rosendal blev ”Vadehavets digter”. (Foto: Mogens Gabs)

En ny udgave af Nationalpark Magasin er nu på gaden. Magasinet kan bl.a. fås hos turistbureauer.