Ny skole i Skærbæk præsenteret

Publiceret 27. februar 2018:

​​​​​​​Siden november 2017 har fire arktitektteams arbejdet på at komme med deres bud på, hvordan den nye skole i Skærbæk skal se ud og indrettes. Ved et arrangement i Skærbækcentret den 27. februar 2018 blev de fire forslagpræsenteret, hvorefter borgmester Henrik Frandsen kunne afsløre vinderprojektet, der kommer fra Friis & Moltke A/S som totalrådgiver med Rummets Sprog, Tækker rådgivende ingeniører, Møller & Grønborg og FM Bygningsdrift som underrådgivere.

Den nye skole i Skærbæk bliver bygget i to etager og med observatorium øverst, som bliver frit tilgængeligt for offentligheden. Skolen indrettes med klynger i to fløje og et stort samlende torv i midten,  hvor der er god plads til leg og læring. Der er lagt vægt på, at byggeriet falder fint ind i naturen, og at hele lokalsamfundet kan få glæde af skolen. Materialerne er træ, beton og tegl.

- Vi får med den nye skole nogle tidssvarende rammer for undervisningen, og det er godt for børnene, men sandelig også for medarbejderne, siger borgmester Henrik Frandsen.

Han peger på, at den nye skole vil være et kraftcenter til glæde for Skærbækområdet, men også resten af kommunen.

Det første spadestik til skolen bliver taget i april 2019, og indtil da skal arbejdet projekteres og i udbud. Udbudsperioden er sat til mellem den 22. oktober 2018 og 15. januar 2019. Der er i alt afsat 90 millioner kroner til byggeriet af skolen. Byggeriet forventes at være afsluttet i maj 2020, så elever og personale kan tage deres nye skole i brug efter sommerferien 2020.

Vinderprojektet vil om kort tid blive udstillet i Skærbæk, så alle interesserede kan danne sig et indtryk af den kommende skole. Mere om tid og sted senere. Billederne herunder giver også en fornemmelse af, hvordan skolen vil tage sig ud.

Se også video fra offentliggørelsen​​​​​​​

Den nye skole i Skærbæk i modeltegning. Bygningen opføres i brunlige sten.

​​​​​​​

​​​​​​​