Ny hurtigrute mellem Rømø og Helgoland

Grænselandet har altid været kendt for samarbejde hen over grænsen. Nu udvides samarbejdet i form af en ny hurtigrute mellem Rømø og Helgoland med katamaranskibet Adler Cat. Frem til slutningen af oktober sejler skibet hver anden fredag, lørdag og søndag mellem Rømø og Helgoland i Nordsøen. Første tur er søndag den 3. juni.

- Den nye hurtigrute er opstået i tæt samarbejde mellem Adler-Schiffe på Sild og Sort Safari i Møgeltønder. Med positiv medvirken af Rømø Havn, Tønder Kommune og søfartsstyrelserne i både Danmark og Tyskland er det lykkedes på rekordtid at få etableret den nye rute, fortæller Iver Gram fra Sort Safari.

Katamaranen Adler Cat er indrettet med 220 siddepladser, en lille restaurant og både inden- og udendørs dæk. Skibet er 10 meter langt, har en dybdegang på 2 meter og motorkraft med 2 propeller med hver 3.150 KW eller ca. 4.300 HK og kan sejle med op til 50 km i timen!
Adler Cat er netop sikkerhedstjekket af de danske myndigheder og er nu klar til at sejle med turbofart ud i Nordsøen.

Helgoland – gammel dansk og nu tysk

Helgoland er en knap 2 km2 stor klippeø i Nordsøen, 100 km fra Havneby. En spændende ø med et imponerende fuglefjeld, en dramatisk dansk-tysk historie med pirater, søslag, bl.a. med Fregatten Jylland og ikke mindst 1. og 2. verdenskrig – afsluttende med verdens største ikke atomare eksplosion og i nyre tid også smugleri.

På sejlturen fortælles der både på dansk og tysk om den spændende historie.

Skibet sejler ud fra Rømø kl. 10.00 med ankomst til Helgoland kl. 12.30, hvor det lægger direkte til kaj. Der er tre timers ophold på klippeøen med en guidet rundtur på toppen af det unikke fuglefjeld. Hjemturen starter kl. 15.30 med ankomst til Rømø kl. 18.00.