Ny distriktsskoleleder i Tønder

Karin Anker, Bevtoft, bliver ny distriktsskoleleder i Tønder. Ud af et samlet ansøgerfelt på 21 har et enigt ansættelsesudvalg besluttet at ansætte 54-årige Karin Anker som leder af Tønder Distriktsskole fra den 1. oktober.

Det er en erfaren lærer og skoleleder, der nu gør klar til at sætte sig i spidsen for Tønder Kommunes største folkeskole.

Karin Anker er læreruddannet fra Frederiksberg Seminarium i 1988 og kommer til Tønder med 22 års erfaring som lærer i folkeskolen og ni år med ledelse inden for skoleverdenen.

Efter læreruddannelsen har Karin Anker arbejdet som lærer i Københavns Kommune, og i 2009 blev hun afdelingsleder ved Vridsløselille Skole i Albertslund Kommune. Siden har hun haft flere lederstillinger inden for skolevæsenet, bl.a. som skoleleder ved Brorsonskolen og Lykkesgårdskolen i Varde Kommune.

I løbet af årene har Karin Anker udviklet og videreuddannet sig inden for ledelse og er lige nu i gang med en masteruddannelse i offentlig ledelse ved Syddansk Universitet. Hun forventer at afslutte uddannelsen næste år.

Karin Anker ser frem til at tage fat på sit nye job i Tønder.

- Det er en stor glæde for mig, at blive tilbudt stillingen som leder i Distrikt Tønder. Arbejdet med elevernes læring og trivsel er omdrejningspunktet i skolens hverdag og for elevernes resultater. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for det videre arbejde og ser frem til et spændende og tillidsfuldt samarbejde med både forvaltning, ledelsesteam, medarbejdere, forældre, elever og skolens samarbejdspartnere, siger Karin Anker.

Fire enheder med 1.100 elever

Som leder af Tønder Distrikt får Karin Anker det overordnede ansvar for fire skoleenheder, nemlig Tønder Grundskole for 0.-6. klasse, Tønder Overbygningsskole for 7.-9. klasse, Digeskolen i Højer og Møgeltønder Skole. Tilsammen har de fire skoleenheder godt 1.100 elever.

Distriktsskolelederen er chef for i alt 140 medarbejdere og ledere på de fire enheder.

Stærkt forældresamarbejde

Tønder Distriktsskoles bestyrelsesformand, Thomas Ørting Jørgensen, glæder sig som forældrerepræsentant til samarbejdet med den nye skoleleder.

- Et af kendetegnene ved Tønder Distriktsskole er et stærkt og veludbygget samarbejde mellem skole og forældrekreds. Jeg er sikker på, at vi med Karin har fået den rette til at videreføre samarbejdet og dermed også fortsætte den gode og konstruktive linje, som er lagt under den hidtidige leder, Jan Peter Jensen, siger Thomas Ørting Jørgensen.

Bestyrelsesformanden fremhæver vigtigheden af at se Tønder Distriktsskole som en samlet enhed.

- Vi er ét distrikt. En fælles enhed, hvor vi kigger på tværs, og samtidig en enhed, hvor vi respekterer og anerkender forskellighed. Det ved jeg, Karin vil have stor fokus på, siger Thomas Ørting Jørgensen.

Skole- og dagtilbudschef Per Hansen byder Karin Anker velkommen på holdet af distriktsskoleledere i Tønder Kommune.

- Med Karin får vi en erfaren leder, som fra dag 1 kan træde ind i maskinrummet og sikre driften. Samtidig har Karin et sikkert blik for, at alle indsatser skal gavne børnene, og hun er i stand til at bringe visioner i spil og gå foran i udviklingen af undervisningen, siger Per Hansen.

Karin Anker afløser Jan Peter Jensen, der går på pension efter syv år som distriktsskoleleder i Tønder.