Ny direktør for Teknik & Miljø skifter Aabenraa ud med Tønder

Viden og kendskabet til Sønderjylland bliver ikke et problem for Tønder Kommunes nye direktør for Teknik & Miljø. Den 39-årige Ditte Lundgaard Jakobsen bor nemlig i Aabenraa, og bytter efter sommerferien stillingen som sekretariatschef i Aabenraa ud med en direktørstilling i Tønder.

Den nye direktør for Teknik & Miljø i Tønder Kommune har de seneste seks år siddet i en chefstilling i Aabenraa Kommune, men er nu klar til at prøve kræfter med nye udfordringer i Tønder, hvor chefstolen bliver skiftet ud med en direktørstol. En stor udfordring - men en udfordring som Ditte Lundgaard Jakobsen glæder sig til.

"Jeg var rigtig glad for mit job i Aabenraa, men jeg kunne simpelthen ikke sige nej til muligheden for at blive direktør for Teknik & Miljø Forvaltningen i Tønder Kommune. Det er et fantastisk spændende job i en spændende kommune, hvor jeg virkelig føler jeg kan være med til at gøre en forskel", fortæller Ditte Lundgaard Jakobsen.
 
På rådhuset i Tønder Kommune glæder man sig over ansættelsen af den nye direktør, og kommunaldirektør Klaus Liestmann har med ansættelsen af Ditte Lundgaard Jakobsen nu fået hele sin direktion på plads, og glæder sig til samarbejdet.

"Med Ditte Lundgaard Jakobsen får vi en direktør, som kender landsdelen, og som kommer med solid ledererfaring og stor erfaring fra den kommunale verden. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Ditte og hele den nye direktion", fortæller en tilfreds kommunaldirektør, Klaus Liestmann.

For Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen, er det vigtigt, at den nye direktion nu er faldet på plads, ikke mindst fordi rekrutteringen af to nye direktører har været tidskrævende og fordi medarbejderne i de respektive forvaltninger samtidig har stået uden en øverste chef.
 
"Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Ditte Lundgaard Jakobsen, og er sikker på, at hun bliver en gevinst for Tønder Kommune. Og så vil jeg gerne rette en stor ros til medarbejderne i hendes nye forvaltning for at de har holdt forvaltningen godt kørende i den tid, hvor der manglede en direktør. Nu er den nye direktion klar til gå i gang, når den samles efter sommerferien, og vi kan gå i gang med alt det arbejde der ligger og venter forude," fortæller Tønders borgmester.

Ditte Lundgaard Jakobsen er uddannet jurist fra Aarhus Universitet og har en diplomuddannelse i offentlig ledelse.

Som direktør for Teknik & Miljø Forvaltningen i Tønder Kommune får hun ledelsen og ansvaret for omkring 100 medarbejdere samt et budget på 140 millioner kroner. Forvaltningen rummer bl.a. afdelingerne Vej & Park, Natur og Vandløb, ejendomme, Landbrug og Industri og Vandmiljø.

Tønder Kommunes nye direktionsmedlem bor sammen med sin mand og sine tre børn i Aabenraa, hvor den helt store fritidsinteresse er volleyball, som hun spiller både inde og ude hele året rundt.

Ditte Lundgaard Jakobsen tiltræder stillingen som direktør for Teknik & Miljø Forvaltningen den 1. august.