Ny bosætningskonsulent i arbejdstøjet 

Fra 1. januar skal Marianne Krag Okholm, Tønder, stå i spidsen for en forstærket bosætningsindsats i Tønder Kommune.

Marianne Krag Okholm er ansat som kommunens nye bosætningskonsulent og skal sammen med sine kommende kolleger i Borgerservice være ambassadør for hele Tønder Kommune.

Den kommende bosætningskonsulent er i dag bymidtechef hos Tønder Handelsstandsforening og har i flere år arbejdet med markedsføring, udvikling og events. Hun er opvokset i Tønder og uddannet inden for detailhandel. Efter uddannelsen har Marianne Krag Okholm arbejdet i forskellige forretninger i Tønder, inden hun i 2015 blev bymidtechef.

Stærkt netværk og stor idérigdom
Bosætningsindsatsen i Tønder Kommune har tidligere været forankret i erhvervsrådet, men er flyttet til kommunens Borgerservice, hvor borgerservicechef Thomas Dam glæder sig til at få Marianne Krag Okholm med om bord.

- Med Marianne får vi en super bosætningskonsulent med et stærkt netværk. Marianne har et naturligt drive og besidder stor idérigdom, og der er ingen tvivl om, at hun kan være med til at styrke og løfte tilflytningsindsatsen i Tønder Kommune, siger Thomas Dam.

I sit nye job kommer Marianne Krag Okholm til at arbejde både med fastholdelse og tilflytning. Samtidig skal hun skal være med til at skabe et endnu større netværk, hvor virksomheder, borgerforeninger/- råd og lokale foreninger bliver naturlige samarbejdspartnere ud fra den betragtning, at fastholdelse og tilflytningsindsatsen er et fælles opgave og et fælles ansvar.

- Marianne vil bruge foråret på at invitere sig selv på en kop kaffe hos virksomheder, borgerforeninger/-råd og andre relevante aktører, og vi håber, hun bliver taget godt imod. Derudover skal Marianne arbejde videre med de input, vi har fået fra de to workshops, vi har gennemført med henholdsvis borgere og virksomheder/foreninger, oplyser Thomas Dam.

Et område med mange skatte
Den kommende bosætningskonsulent ser frem til de nye opgaver ved Tønder Kommune.

- I Tønder kommune er der ikke langt fra A til B. Vi er rige på kulturelle tilbud og oplevelser, vi har masser af muligheder inden for sportens verden, et rigtig godt og aktivt handelsliv, talrige skoletilbud og mange spændende virksomheder. Vi er også en kommune, hvor der er ro, plads til fordybelse, højt til loftet, og hvor det er trygt at færdes, siger Marianne Krag Okholm. 

Bosætningskonsulenten vil have fokus på, hvad kommende og nuværende borgere mener er vigtigt, når de skal tage beslutning om enten at blive i eller flytte til Tønder Kommune. 

- Sammen skal vi skabe gode rammer og netværk for tilflyttere. Tønder kommune har så mange "skatte", og dem skal vi vise frem, blive bedre til at fortælle om og brande, siger Marianne Krag Okholm.

Også politisk er der stor fokus på bosætningsopgaven, og i forbindelse med konstitueringen af den nye kommunalbestyrelse er det besluttet at oprette et særligt udvalg for bosætning og landdistrikter med både politikere og engagerede folk fra lokalsamfundene.

Marianne Krag Okholm - ny bosætningskonsulent ved Tønder Kommune fra årsskiftet.