Nu er stofrådgivning til unge i Tønder Kommune kun en SMS væk

Rådgivningscenter Tønder lancerer nu anonym sms-rådgivning. Håbet er at hjælpe endnu flere unge ud af stofmisbrug.​​​​​​​

Snart kan børn og unge i Tønder Kommune få hurtig og kompetent støtte, hvis de er i risiko for at udvikle et stofmisbrug. Rådgivningscenter Tønders ungeteam Just Be You åbner snart en SMS-rådgivning, hvor unge hurtigt og nemt kan komme i kontakt med rusmiddelbehandlere. 

- Børn og unge bruger meget af deres tid online. De søger svar på og viden om alverdens ting på internettet, og derfor skal rådgivning og støtte også være digital, fortæller Ina Lorenzen Kier, leder af Rådgivningscenter Tønder - Misbrug.

100 procent anonymt
Dermed vil børn og unge i Tønder Kommune fra 3. marts kunne sende en SMS til et nummer, hvor professionelle rådgivere sidder klar til at tale med dem om deres brug af stoffer. 

- Rent praktisk foregår det på den måde, at de unge kan sende beskeder som SMS til et bestemt nummer. Denne SMS besked bliver krypteret og sendt som mail til et system, hvor vores rådgivere så kan besvare henvendelsen. Rådgiveren kan ikke se mobilnummeret. Det er derfor 100 procent anonymt, udtaler Ina Lorenzen Kier. 

Når man har sendt en sms, modtager man et autosvar med tak for henvendelse og information om, hvornår man kan forvente svar. I opstarten vil svartiden være maksimalt to hverdage.
 
Vil nå flere unge 
Chatten bliver bemandet af personale fra Rådgivningscenter Tønders ungeteam, Just Be You. Med det nye tiltag kan de unge kan skrive direkte med en rådgiver, og samtalen kan fortsætte over flere timer og dage, så behandleren kan nå helt ind til problemets kerne, der ofte drejer sig om dårlig trivsel hos den unge. 

Ina Lorenzen Kier glæder sig over, at de unge nu får endnu en kanal til at komme i kontakt med rådgiverne. Det giver nemlig rådgiverne mulighed for at komme i kontakt med endnu flere unge, som dermed får råd og vejledning på et tidligere tidspunkt. Dog skal det siges, at bekymrede venner, familiemedlemmer og andre også kan benytte SMS-rådgivningen.
 
- Jeg tror, at vi med den nye chat kan hjælpe mange unge, som vi ikke når med de nuværende tilbud. På den måde kan vi forebygge både begyndende stofmisbrug og mistrivsel hos vores børn og unge. Vi glæder os og er meget forventningsfulde, udtaler Ina Lorenzen Kier.
 
Rådgivningen åbner den 3. marts 2020 på telefonnummer 22 49 68 20.