Med bus på opdagelse i nationalparken

Nu bliver der igen mulighed for at opleve det fascinerende vadehavsområde på guidede busture. Fra onsdag den 5. juli og frem til slutningen af oktober kan man hver onsdag og torsdag tage med Nationalpark Bussen og komme på opdagelse i det enestående naturområde.

Nationalpark Bussen er et samarbejde mellem Tønder Kommune, Rømø-Tønder Turistforening, Nationalpark Vadehavet og naturvejledervirksomheden Sort Safari.

Om onsdag har bussen afgang fra Tønder, og der er mulighed for at stige på flere steder i Tønder-området. Om torsdag starter bussen i Ballum og samler passagerer op flere steder på Rømø og i Skærbæk.

Sort Safari guider på turen både på dansk og tysk og evt. også på engelsk.

På busturen gennem nationalparken kan man opleve verdens frodigste tidevandsområde med ørne, sæler og gigantiske fugleflokke, og ved lavvande er der mulighed for at gå en lille tur ud på havets bund og opleve det imponerende tidevand og smage på Vadehavet.

Bussen tager også gæsterne med gennem den flotte, flade og frodige marsk med fortælling om diger, sluser og ikke mindst stormfloder.

På onsdagsturen besøges bl.a. ”storvildt” museet Kommandørgården, som var bolig for en velstående hvalfanger, og hvor man kan se et skelet fra en strandet kaskelothval fra Rømø.

På torsdagsturen er der bl.a. besøg på Møllemuseet i Højer, Nordeuropas højeste vindmølle hvor man kan nyde den imponerende udsigt over marsken.

Undervejs på turene er der også stop flere andre spændende steder, så man kan komme tæt på den enestående vadehavsnatur.

Turene varer ca. 6 timer, og prisen er 245 kr. for voksne og 145 kr. for børn under 14 år. Billetter kan købes online på www.sortsafari.dk eller på turistkontorene på Rømø og i Tønder.

Se mere i folderen om Nationalpark Bussen