Legat sikrer socialpedel i 2019

​​​​​​​Tønder Andelsboligforening modtager 100.000 kroner fra Popsens Legat, så ordningen med socialpedellen på Nørremarksvej i Tønder kan fortsætte i 2019.

Socialpedel Bahzat Ahmad-Atsh, der i år har modtaget Tønder Kommunes Ungepris for sit store arbejde på Nørremarksvej i Tønder, kan fortsætte sit arbejde det kommende år.

Socialudvalget har nikket ja til en ansøgning fra Tønder Andelsboligforening, så ordningen med socialpedellen kan videreføres. Det betyder, at boligforeningen får 100.000 kroner fra Popsens Legat  til aflønning af pedellen.

Bahzat Ahmad-Atsh startede som socialpedel i februar i år som et integrationsprojekt, da der var lidt problemer blandt børn i det almene boligkvarter på Nørremarksvej.
Siden er projektet vokset betydeligt, da der i dag er 12-13 frivillige voksne tilknyttet projektet. Omkring 40 børn er med i ordningen, og de deltager i arrangementer, der spænder vidt og som alle har til formål at integrere dem i det danske samfund og hjælpe dem til at forstå det. Kort sagt at give børn med indvandrerbaggrund demokratisk dannelse.
Blandt andet har de besøgt politi, genbrugsplads, bibliotek, plejehjem og været i teater, ligesom der er forskellige fritidsaktiviteter på programmet biografture, svømmehal, lektielæsning samt leg og spil.

Projektet er en succes.  Tønder Andelsboligforening ønsker at køre det videre, så de relationer, der er opbygget til børnene holdes vedlige. Ikke mindst når de kommer i teenagealderen, hvor erfaringen viser, at risikoen for marginalisering og radikalisering vokser.

Peter Christensen, der er formand for Socialudvalget, siger da også, at der ikke skulle meget betænkningstid til for at imødekomme ansøgningen.

- Her er der virkelig tale om en succes, som er til at føle på. Projektet er vokset, og der er slet ingen tvivl om, at børnenes relationer til lokalsamfundet er blevet styrket. Det er relationer, der går begge veje, og dermed styrkes integrationen generelt, siger Peter Christensen.