Kom til Naturens Dag i Tønder Kommune

På søndag fejrer Tønder Kommune sammen med resten af landet Naturens Dag. Derfor inviteres alle - store som små - til hyggelige stunder med sjove aktiviteter i naturen

Søndag den 10. september er det igen tid til at fejre den skønne natur. Det sker med Naturens Dag, hvor der rundt om i hele landet er arrangeret spændende aktiviteter i naturen. 

Tønder Kommune bakker igen i år op om Naturens Dag med flere gratis arrangementer. Flere af kommunens daginstitutioner og skoler markerer Naturens Dag i ugen op til, og også i år har kommunen inviteret foreningslivet til at deltage med forskellige arrangementer for borgerne. 

I år er der således aktiviteter i Nr. Løgum, Abild, Arrild og Tønder.

- Igen i år har vi fået foreningslivet med til at lave aktiviteter i ugen op til og på Naturens Dag. Vi er meget glade for samarbejdet med foreningerne, og at foreningerne har lyst til at bakke op om arrangementet, udtaler Sundhedskonsulent Louise Jensen fra Tønder Kommune. 

I ugen op til Naturens Dag inviterer KFUM spejderne i Nr. Løgum til et arrangement onsdag den 6. september kl. 18.00 med temaet At leve i og med naturen. Aftenen byder på leg og læring og mad over bål ved Tohytt spejderhytten, Lemmosevej 8, 6240 Løgumkloster. Alle er velkomne til arrangementet.  

Torsdag den 7. september er det KFUM spejderne i Abild, der inviterer alle børn og unge til aktiviteter på Spejdergrunden på Nørrevej i Abild fra kl. 16.30-18.00. Her kan man få lov at snuse lidt til spejderlivet, og hvilke aktiviteter man kan lave i naturen. 

Aktiviteter i Soldaterskoven og Hønning Plantage
Søndag den 10. september, hvor det er Naturens Dag, vil der være forskellige aktiviteter med bevægelse som omdrejningspunkt ved den gamle flyhangar i Soldaterskoven i udkanten af Tønder.

Kim Thomsen fra MotionNATUR'ligvis står klar fra kl. 11-12.30 med sjove aktiviteter for store og små, som med garanti vil give røde kinder og måske sved på panden. Hvis du vil med, kan du tilmelde dig til Kim Thomsen på sms til 2293 9325.

Er man mere til at gå på opdagelse i naturen som spisekammer, skal man sætte kurs mod Hønning Plantage ved Arrild søndag den 10. september kl. 11-14.00.

Mødestedet er p-pladsen ved bålhytterne, hvor naturvejleder Hans Tonnesen tager imod børn og voksne, hvorefter vi går på opdagelse i plantagen. Undervejs vil Hans fortælle om det vi ser, og måske finder vi svampe og bær, som vi kan spise, når vi kommer tilbage til bålhytten. Turen er ca. 3 km lang og alle kan deltage.

- Årets tema for Naturens Dag er "Mangfoldighed i naturen", og det synes vi, at aktiviteterne afspejler meget fint. Der er aktiviteter for alle uanset alder, og om man er til bevægelse, læring eller mad over bål, så det er oplagt at hele familien tager afsted sammen og får nogle dejlige oplevelser i naturen, udtaler naturvejleder Hans Tonnesen fra Tønder Kommune.

Praktisk
Alle arrangementerne er gratis og alle er velkomne - mød blot op i praktisk tøj og med godt humør.

Fakta:

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets mærkedag. Formålet med Naturens Dag er at åbne op for naturen for børn og voksne, ved at sætte fokus på, hvordan naturen kan anvendes. I år er temaet "Mangfoldighed i naturen", hvilket lægger op til at naturen kan bruges på mange forskellige måder, det gælder blot om at gå på opdagelse, og se hvad naturen har at byde på. 

Læs mere på www.naturensdag.dk, hvor man også kan finde de forskellige aktiviteter.