Kom til havnefest og få klar besked om solbeskyttelse

De fleste af os nyder solen og varmen og glæder os over at få lidt farve på kroppen. Især oven på en lang og mørk vinter. Men det er også vigtigt at nyde solen og varmen med omtanke.

Det er budskabet, når Tønder Kommunes Sundhedsafdeling er på gaden ved havnefesten i Tønder lørdag den 2. juni sammen med den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse og apoteket i Tønder.

Her vil folkene fra kommunen, Kræftens Bekæmpelse og apoteket i fællesskab informere om, hvordan man nyder solen og samtidig beskytter sig mod de skadelige UV-stråler.

- UV-strålerne udgør en risiko for at pådrage sig hudkræft. Med udgangspunkt i kommunens nye solbeskyttelsespolitik vil vi derfor vejlede og rådgive om, hvad man kan gøre for at forebygge sygdommen, oplyser sundhedskonsulent Rupa Tharmakulasingam fra Tønder Kommune.

Besøgende kan bl.a. få gratis prøver på solbeskyttelsescreme, børnene kan lave UV-armbånd, der bliver uddelt kasketter til beskyttelse mod solens stråler, og man kan få svar på spørgsmål og høre mere om solbeskyttelsespolitikken.

Baggrunden for aktiviteten ved havnefesten og den politisk besluttede solbeskyttelsespolitik er, at UV-stråling fra solen og solarier er den hyppigste årsag til hudkræft. Danmark har en af de højeste forekomster af hudkræft, og alene i Tønder Kommune rammes omkring 40 personer hvert år af sygdommen.

Repræsentanter for kommunen, Kræftens Bekæmpelse og apoteket er til stede ved havnefesten på Skibbroen lørdag den 2. juni fra kl. 12 til ca. 15.

Havnefesten arrangeres af Tønder Handelsstandsforening for at markere byens 775 års købstadsjubilæum.

- Vi tror, festen samler mange mennesker, så det er et godt sted at være med og komme i dialog om solbeskyttelse og forebyggelse, siger Rupa Tharmakulasingam.

Se kommunens solbeskyttelsespolitik