Kom med på tur i Tønder Kommune

Tønder Kommunes Landdistrikts- og bosætningsudvalg gentager successen og invitere alle i Tønder Kommune og andre interesserede på opdagelsestur i kommunen. Deltagerne kan få smagsprøver på, hvad Tønder Kommune kan byde på.

Lørdag den 4. maj 2019 afvikler Tønder Kommunes Landdistrikts- og bosætningsudvalget deres ’På tur i Tønder Kommune’. Her kan du komme med på en bustur og få indblik i, hvad kommunen har at byde på af aktivitets- og kulturmuligheder.

- Vi skal blive endnu bedre til at være gode ambassadører for alt det, vores kommune har at byde på. Derfor ser vi denne tur som en god måde at øge hinandens kendskab til lokalområderne i hele kommunen og til at skabe nye relationer på kryds og tværs i kommunen, udtaler formanden for Landdistrikts- og bosætningsudvalget Leif Høeg Jensen.

Turen går til 
Der vil være seks start- og stopsteder undervejs, hvor der vil være en fortælling om stedet og/eller en oplevelse af mere underholdningsmæssig karakter.

Der vil være besøg hos: 
•    Hagge’s Musik Pub i Tønder; Tønder Festival er en af Tønder Kommunes helt store kul-turelle fyrtårne. Men festivalen var ikke blevet til noget uden alle de frivillige medarbej-dere. Festivalhistorie, frivillighed og live musik bliver nøgleord for dette stop.

•    Grøbleriet i Højer; Tønder Kommune har en helt unik natur. Oplevelsesmulighederne i naturen er mange, og deltagerne skal bl.a. høre om erhvervshuset Grøbleriet og Tøn-dermarsk Initiativet og de mange oplevelsesmuligheder, som udspringer herfra.  

•    Kultur- og Forsamlingshuset Emanuel i Skærbæk; I Skærbæk findes der et kulturhus med fuld fart på. Emanuel hedder det. Men hvordan er det gået fra at være en frime-nighedskirke under 1. verdenskrig til det aktive hus, det er i dag med aktiviteter og kul-turbegivenheder året rundt? Det får deltagerne svaret på, når turen går til Kultur- og Forsamlingshuset Emanuel i Skærbæk.

•    Fritidsområdet ved Toftlund Hallerne; I Toftlund har man et helt særligt område. Områ-det har været et samlingspunkt for byen igennem mange generationer af aktive børn, unge og voksne. Toftlund by og området ved hallerne er stadig i udvikling. Det skal del-tagerne høre nærmere om, samtidig med de har mulighed for at opleve det sidste nye bidrag til aktivitetsområdet i form af shelter- og bålhus. Hvis man har brug for at være mere aktiv, kan man også prøve at spille floorball i hallen.

•    Agerskov Ungdomsskole; Kender du Agerskov i Bevægelse? Vidste du, at det faktisk er et udviklingsprojekt, der har til formål at skabe en by, der er kendt for unikke idrætstil-bud og måder og realisere dem på? Det lykkedes Agerskov i høj grad med og på stoppet her, skal deltagerne høre om, hvordan Agerskov gør det. 
 
•    Løgumkloster; Lidt udenfor Løgumkloster finder man et stykke meget vigtig danmarks-historie. Når bussen stopper ved krigsfangegravene, inviteres deltagerne med til at høre om de fanger som døde under 1. verdenskrig i den tyske arbejdslejr udenfor Løgumklo-ster. En spændende, men også meget barsk fortælling. 


Turene starter kl. 9.00 fra de nævnte steder, hvorefter man i bus vil besøge de fem øvrige steder. Turene slutter ca. kl. 16.00 på det sted, de startede. Lokalrådene har vist stor interesse for at vise deres lokalområde frem: 

- Det er skønt, at der er nogen der brænder for, at vise deres aktiviteter i lokalområderne frem, men vi må også erkende, at for at få turen til at hænge sammen, er det ikke mu-ligt, at vi kan besøge alle vores spændende områder i samme omgang, siger formanden for Landdistrikts- og bosætningsudvalget Leif Høeg Jensen. 

Vil du med på tur?
Hvis du ønsker at deltage i På tur i Tønder Kommune, kan der fra den 21. marts købes billetter på www.billetten.dk. Deltagerprisen er 100 kr., og i den indgår fuld forplejning. 

Fakta om turen
•    I 2014, 2016 og i 2017 blev der afholdt lignende ture.
•    Turen foregår i busser med afgang fra Tønder, Højer, Skærbæk, Toftlund, Agerskov og Lø-gumkloster.  
•    Der vil være lettere gåture undervejs på turen. 
•    Læs mere om turen på www.billetten.dk og www.landdistriktsudvalg.infoland.dk
•    I hver bus vil der være en guide, der sørger for at turen forløber planmæssigt og som
fortæller om egnen og de oplevelser, man kan få der.
•    Turen henvender sig ikke til børn. 
•    Billetsalg starter den 21. marts på www.billetten.dk