Klosterparkens Vennekreds kåret som Årets Forening 2017

Formanden for Sundhedsudvalget, Irene Holk Lund, og formanden for Socialudvalget, Kim Printz Ringbæk, overrakte prisen som Årets Forening til Klosterparkens Vennekreds. (Foto: Lars K. Detlef)

 

Fredag den 29. september var det igen tid til at fejre de mange frivillige, der hver dag gør en stor indsats for Tønder Kommunes foreningsliv. Det skete til Frivillig Fredag, hvor de mange frivillige ildsjæle var samlet i Skærbæk Kursus- og fritidscenter. Udover underholdning bød aftenen også på kåringen af Årets Forening. I år var 25 foreninger blevet indstillet til prisen, hvoraf tildelingskomiten havde udvalget tre nominerede: Bovlund Teater- og Foredragsforening og Bovlund Forsamlingshus, Multistedet 15+ samt Klosterparkens Vennekreds.

Et positivt pust i hverdagen
Det var formanden for Sundhedsudvalget Irene Holk Lund og formanden for socialudvalget Kim Printz Ringbæk, der stod for at overrække prisen for Årets Forening 2017. I deres tale gav de begrundelse for, hvorfor hver af de tre foreninger var nomineret, og alle tre foreninger fik dermed søde ord, et anderkendende skulderklap og et bifald med på vejen. Det var dog Klosterparkens Vennekreds, der i sidste ende løb med titlen som Årets Forening 2017. I begrundelsen lød blandt andet: 

"Vennekredsen Klosterparken er en gruppe frivillige, som støtter op om hjerneskadede borgere ved at være medvirkende til at understøtte det sociale samvær. De er medvirkende til, at Klosterparken er et godt sted at komme og være på."

Irene Holk Lund og Kim Printz Ringbæk fremhævede desuden, at Klosterparkens Vennekreds er højt skattet af både beboere og personale og er et positivt pust i beboernes hverdag. De afsluttede begrundelsen med et par rosende ord til Vennekredsens leder, Inger Møller: 

"Klosterparkens Vennekreds er ledet af en ildsjæl. Inger Møller leder med hjertevarme foreningen og er med til at gøre Klosterparken til et bedre sted at være. Hun er utrættelig i arbejdet med aktiviteter". 

Udover titlen som Årets Forening 2017 vandt Klosterparkens Vennekreds også en præmie på 10.000 kr. 

Fakta
Tildelingskomitéen består af formændene for Sundhedsudvalget, Socialudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Frivillighedsrådet, Folkeoplysningsudvalget, Kulturelt Forum og Landdistriktsudvalget.