Klima og oversvømmelser er fælles tema på dyrskue

De sønderjyske kommuner er med, når Det Sønderjyske Fællesdyrskue holdes i Aabenraa den 24. og 25. maj 2019. I år er Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev Kommuner gået sammen om en stand under temaet klima og oversvømmelser. Der er også vandleg for børnene, man kan møde en politiker og så kan man høre om, hvordan kommunerne nu bruger droner i deres vandløbsprojekter.

Klima og oversvømmelser er et tema, der er begyndt at fylde mere de seneste år, og det mærker man også i kommunernes miljø- og naturafdelinger.

- Vi har i år valgt at fokusere på klima og oversvømmelser, fordi det er et emne, der fylder meget hos vores borgere og erhvervsdrivende. Hvad enten man er landmand, sommerhusejer eller har en særlig interesse i naturen, er det noget, der har en stor påvirkning, når vi oplever store regnskyl eller perioder med enten rigtig meget nedbør eller som sidste sommer en meget langstrakt tørke, siger Vivi Lorenzen, der er miljømedarbejder i Haderslev Kommune.

Derfor kan man på dette års fællesdyrskue i kommunernes stand blive klogere på, hvilke klimaprojekter kommunerne har gang i, og hvordan men i kommunerne i det hele taget arbejder med klima og oversvømmelser.

Mød en politiker og hør om droner

Fredag kl. 14 til 15 vil man på kommunernes stand kunne møde formændene fra de fire kommuners teknik- og miljøudvalg til en uformel snak.

Derudover kan man lørdag fra kl. 10 til 15 høre mere om, hvordan kommunerne nu bruger droner i forbindelse med vandløbsprojekter og se en af de droner, der bruges.

Og så er der selvfølgelig også noget for de mindste nemlig et vandlegeområde, hvor man kan eksperimentere oversvømmelser.

Du finder de sønderjyske kommuner på stand D36.