I spidsen for vækst og udvikling

Lene Grønning

Lene Grønning, 53 år, er ansat som erhvervs- og udviklingsdirektør for det nye Vækstråd Tønder og skal dermed stå i spidsen for en fælles indsats for øget vækst og udvikling i Tønder Kommune.

Lene Grønning tiltræder stillingen den 1. august, og hun glæder sig til at flytte til Tønder-området og tage fat på de nye opgaver.
 
Den kommende erhvervs- og udviklingsdirektør har stor erfaring med erhvervsfremme og ledelse både i det offentlige og det private regi.

Siden 2014 har Lene Grønning været direktør for erhvervsnetværket Act NOW by Grundfos, der især har fokus på Mellemøsten, og lige nu er hun udstationeret i Dubai.

Fra 2006 var Lene Grønning erhvervsambassadør for Bornholms Vækstforum og blev i 2008 direktør for Business Center Bornholm.

Efter jobbet på solskinsøen kom Lene Grønning i 2011 til Helsingør Kommune som erhvervsdirektør for vækstcentret Vækst og Viden.

Lene Grønning har derfor en bred erfaring i offentligt-privat samarbejde og har i alle tidligere job været dybt engageret i lokal erhvervsudvikling, branding og dannelse af netværk, der har ført til både udvikling og positiv erhvervsudvikling samt eksport.

Brug for en stærk personlighed

Borgmester Henrik Frandsen, der er formand for Vækstråd Tønder, glæder sig til at byde Lene Grønning velkommen i Tønder Kommune.

- Gennem Vækstråd Tønder arbejder erhvervslivet, detailhandlen, turismen og kommunen sammen om at styrke vækst- og udviklingsopgaven i hele kommunen. Vi har brug for en stærk og markant personlighed med stor erfaring og netværk til at binde initiativerne sammen og sætte fælles retning. Jeg er sikker på, at vi med Lene Grønning får en leder med den helt rigtige profil, siger borgmesteren.

Lene Grønning selv ser frem til at stå i spidsen for den fælles udviklingsindsats i Tønder Kommune.

- At aktørerne går sammen på tværs af forskellige områder for at koordinere udviklingsarbejdet og trække i samme retning er rigtigt og visionært tænkt. Derved kan der skabes et stærkt og dynamisk fællesskab, hvor vi sammen skal udvikle og udnytte områdets potentialer. Jeg glæder mig til en innovativ proces samt til at blive en del af fællesskabet, siger Lene Grønning.

Fakta:

Lene Grønning er lige nu udstationeret i Dubai for erhvervsnetværket Act NOW by Grundfos, der formidler viden inden for energieffektivisering, byudvikling, produktudvikling og klimapolitik med fokus på salg af danske bæredygtige løsninger.

Lene Grønning tiltræder som erhvervs- og udviklingsdirektør for Vækstråd Tønder den 1. august og agter at flytte til området snarest muligt.

Der var i alt 23 ansøgere til jobbet som erhvervs- og udviklingsdirektør.

Vækstråd Tønder er et nyt fællesskab, hvor repræsentanter for erhvervslivet, detailhandlen, turismen og kommunen sidder ved samme bord for at samle og koordinere indsatserne for udvikling og vækst i hele kommunen.