H.K.H. Prins Henrik afslører skulpturgave

Tønder får nu en ny skulptur til kunstnerisk udsmykning af byen. Det nye kunstværk i bybilledet er udført af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, og det er Prinsen selv, der forestår afsløringen. Det sker lørdag den 16. juli kl. 14-15, og alle er velkomne til at være med og overvære den kongelige kunstafsløring.

Kunstværket, der får sin plads lige øst for Tønder Rådhus ud til Kongevej, er en gave til kommunen fra Magda og nu afdøde Antoni Andresen.

Det har været af stor betydning for det kendte Tønder-par at skænke Tønder Kommune denne flotte gave til yderligere udsmykning af byen. Magda Andresen deltager i afsløringen den 16. juli og vil også gå på talerstolen. Desuden taler formanden for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Jørgen Popp Petersen, og overinspektør Ove Mogensen fra Kunstmuseet i Tønder.

Ove Mogensen er medlem af byens Kunstudvalg, der gennem flere år har arbejdet med projektet Skulptur i Tønder. Som resultat af udvalgets indsats er der anskaffet og opstillet en række spændende skulpturer til udsmykning af det offentlige byrum. Med den flotte gave til kommunen fra Andresen-familien føjer der sig nu også en kongelig skulptur til rækken.

Den nye skulptur har titlen ”Torso maskulin”, og ved afsløringen den 16. juli vil Ove Mogensen fortælle mere uddybende om det kongelige kunstværk.

 

Den kongelige skulptur får sin plads ved Rådhusets østside ud mod Kongevej