Glæde over den store interesse for kommunens tilbud om nødpasning

NYHED 30. marts 2020

Fredag opfordrede myndighederne til at flere familier skal benytte sig af muligheden for nødpasning

Det har allerede resulteret i en stigning, og det vækker glæde hos borgmesteren i Tønder Kommune.  

Mandag havde 69 børn brug for at komme i skole eller i dagtilbud. Det er en stigning i forhold til coronakrisens første dage, og det ser borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen, som et tegn på at myndighedernes opfordringer bliver hørt og fulgt:
”Det er i krisetider, man virkelig ser, hvad vi er gjort af. I Tønder Kommune synes jeg, den nuværende situation viser, at vi både lytter og handler og dermed viser samfundssind. Det gør mig både stolt og glad, siger han”.

Direktør for Børn & Skole, Pleje & Omsorg, Jan Præstholm, ser stigningen som et tegn på at myndighedernes budskab er blevet hørt: 
”Der kom en klar opfordring fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i fredags, fortæller han. Hun så gerne, at flere ville benytte sig af kommunernes muligheder for nødpasning og derigennem give ekstra støtte og hjælp til de mest udsatte børn i samfundet. Det gør vi nu, og vi er klar til at løfte opgaven".

Fredag i sidste uge var pasningsbehovet kun på 25 børn i alt, og det er således over fordoblet i denne uge. Det presser ifølge Jan Præstholm ikke systemet, som også lover, at der er mulighed for nødpasning både aften og nat, hvis behovet er der.