Forstander Thomas Trier modtager kulturprisen 2017

Jens Andresen, formand for Kulturelt Forum, overrækker kulturprisen 2017 til Thomas Trier, forstander for Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund

Kulturugen har igen i år budt på et hav af kulturelle arrangementer, hvor deltagerne har kunnet opleve forskellige kulturaktørers fortolkning af årets tema, "Vingesus". Traditionen tro bød ugen også på kåringen af Årets Kulturelle Ildsjæl, der i år tilfaldt Thomas Trier, forstander for Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund.

Kulturugens gæster har i ugens løb været rundt omkring både historiske, udenlandske og musikalske former for Vingesus i et program, der bød på alt fra koncert med VisVocal til grafiske værker af kunstner Bjørn Nørgaard. Dermed levede kulturugen op til sin ambition om at vise omverdenen, at kulturen blomstrer i Tønder Kommune, og at kommunen kan byde på et rigt og mangfoldigt kulturliv.  

Udover at berige deltagerne med spændende og øjenåbnende kulturelle arrangementer bød kulturugen også på kåringen af Årets Kulturelle Ildsjæl, der ligesom de forgange år blev hyldet i forbindelse med kulturugens afslutningsarrangement. I år var det Musik og Teaterhuset i Toftlund, der dannede de festlige rammer om arrangementet, der også bød på både taler og musikalske indslag. 
 

Kulturoplevelser for unge i Toftlund
Det var formand for Kulturelt Forum Jens Andresen, der havde æren af at kåre Årets Kulturelle Ildsjæl, og i år var det Thomas Trier, forstander for Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund, der kunne lade sig hylde af de mange gæster ved arrangementet. I sin tale til ildsjælen lagde Jens Andresen især fokus på Thomas Triers store arbejde for kulturoplevelser til det unge publikum: 

"Thomas Trier har siden sin tiltræden som forstander for højskolen i Toftlund gjort en bemærkelsesværdig indsats for at få igangsat kulturoplevelser for unge mennesker i Toftlund. Arrangementerne kører under navnet "Mejeriet", hvor der årligt i de 4 år, de har fundet sted, har været 6 arrangementer med ca. 300 deltagere pr. gang", forklarede han og pointerede, at det ikke kun er tilbud, som de lokale unge benytter sig af, men som også tiltrækker deltagere fra Aarhus, Kolding og Esbjerg. 

Jens Andresen understregede samtidig vigtigheden af, at der i Tønder Kommune findes denne slags tilbud, da de er med til at signalere og uddybe den attraktivitet, som tønderegnen byder på.  

Thomas Trier, der snart kan fejre fem års jubilæum som skolens forstander, blev indstillet til prisen af Valdemar Schultz, der er formand for højskolen i Toftlund. En af grundende til indstillingen er netop det unikke i at kunne samle så mange unge mennesker til kulturelle arrangementer i så tyndt befolket et område. Udover titlen som Årets Kulturelle Ildsjæl vandt Thomas Trier et maleri af Pernille Bejer, en personlig pengepræmie på 1000 kr. samt en pengepræmie på 9000 kr., som han skal lave et offentligt kulturarrangement for.