Forbedret græstæppe skal sikre flot fodbold på Bank Parken

Græstæppet i Bank Parken får særlig pleje i foråret 2017 for at sikre, at FC Sydvest også i fremtiden kan hente point på deres hjemmebane

PÅ VEGNE AF TØNDER KOMMUNE, FC SYDVEST, TFS FODBOLD OG TFS’S VENNER:

I april 2014 spillede FC Sydvest sin første kamp på den nyetablerede hjemmebane, Bank Parken. Det blev dengang til ét vigtigt point for 2. divisionsholdet fra Tønder Kommune.

Der er blevet spillet mange vigtige kampe i FC Sydvest sidenhen – men desværre har Bank Parken ikke kunnet danne ramme om alle hjemmekampene. Banen har nemlig vist sig at have problemer med stående vand på langsiden langs tribunen. Det har betydet, at det har været nødvendigt at flytte flere hjemmekampe med kort varsel. En situation, der ikke er holdbar for de aktører, der bliver ramt, når det sker.

Tønder Kommunes Vej og Park-afdeling har ad flere omgange været på banen for at komme problemet til livs, men intet har endnu løst det. Derfor blev der i efteråret 2016 bestilt en undersøgelse af forholdene og en plan for at komme problemet til livs.

Tønder Kommune, FC Sydvest, TSF-fodbold og TSF-fodbolds Venner har netop holdt møde for at drøfte den bedst mulige håndtering af gennemførelsen af handlingsplanen.

På mødet var der stor enighed om målet – nemlig at få et græstæppe i Bank Parken, som vil give gode betingelser for FC Sydvest i fremtiden. Der skal kunne spilles flot fodbold i Tønder i Bank Parken.

- En ekstern rådgiver har udarbejdet en handlingsplan, som vi naturligvis vil følge. Indsatsen kan imidlertid først begynde, når græsset er i god vækst. Det vil forventeligt være ca. medio april, mens de efterfølgende foranstaltninger sker henover sommeren. Derfor forventer vi, at de to første kampe bliver afviklet i Løgumkloster. Kampen den 17. april spilles på Bank Parken, hvorefter banen får ro til udgangen af maj. Til den tid vil vores rådgiver besigtige banen og vurdere, hvorvidt den kan bruges for resten af spillesæson, udtaler fagkoordinator ved Tønder Kommunes Teknik og Miljø-afdeling Christian Kjær-Andersen.

Ved udgangen af oktober vurderer parterne, om handlingsplan skal gentages i 2018, eller om der skal justeringer til.