Festlig cykelstart på Rømø

Cykelløbet PostNord Danmark Rundt har etapestart i Havneby torsdag den 28. juli

 

Der bliver mulighed for at komme tæt på nogle af de helt store cykelstjerner, når etapecykelløbet PostNord Danmark Rundt kommer til Tønder Kommune torsdag den 28. juli.

Cykelløbet, der betegnes som Danmarks største sportsbegivenhed, starter med første etape i Herning onsdag den 27. juli. Dagen efter, torsdag den 28. juli, går det løs med anden etape med start fra Torvet i Havneby på Rømø.

Med etapestarten på det store sportsarrangement er der lagt op til en festlig begivenhed, der ventes at samle rigtig mange mennesker i Havneby. Inden starten er der bl.a. børne- og familieshow ved Henning Nielsen og musikalsk underholdning ved det lokale band Neonlys fra den scene, der bygges op på Torvet. Underholdningen begynder kl. 11.

Kl. 12.10 bliver rytterne indskrevet, og kl. 13.10 er der masterstart fra Torvet. Herfra begiver rytterne sig i samlet flok og forholdsvis roligt tempo afsted på det første stykke af den i alt 180 km lange etape med mål i Sønderborg. Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen, vil være på pletten for at sende rytterne afsted og ønske dem god tur.

Efter ca. 5 km nordpå ad Havnebyvej går det løs med den egentlige start på dagens etape. Så skrues der helt sikkert op for tempoet, og der bliver formentlig også noget større spredning over feltet.

Ruten gennem Tønder Kommune og Nationalpark Vadehavet går over Rømø-dæmningen, ned ad Kystvej gennem Ballum, Højer, Møgeltønder og Tønder, hvorfra rytterne fortsætter ud ad Flensborg Landevej mod Sønderborg.

Vestergade afspærres

Ved etapestarten i Havneby skal der være plads til cykelholdenes busser tæt på startområdet, og derfor er det nødvendigt at afspærre Vestergade for biltrafik på strækningen fra Engvej til Skansen fra kl. 7.00 til kl. ca. 14.00 torsdag den 28. juli. Også Skansen, Nr. Frankel og Sdr. Frankel vil være spærret i dette tidsrum.

Der vil være adgang for gående og cyklende, men det vil ikke være muligt at køre i bil til og fra boliger og lejligheder, som har adgang fra den afspærrede del af Vestergade. Skal man køre ud fra området inden for afspærringstidspunktet, er det derfor bedst at parkere bilen uden for området, inden afspærringen bliver etableret kl. 7.00.

Der bliver omdelt trykt information om afspærringen.

Tønder Kommune har tidligere haft besøg at cykelløbet PostNord Danmark Rundt, men det er første gang, det store og populære løb har etapestart i kommunen.

 

Parkeringsmuligheder i Havneby 28. juli

Afspærring af Vestergade fra Engvej til Skansen 28. juli kl. 7.00-14.00

 

 Program og tidsangivelser for ruten gennem Tønder Kommune